Red Notice (2021)


Κωμική περιπέτεια του Netflix σε σκηνοθεσία Ρώσον Μάρσαλ Θέρμπερ, με τους Ντουέην Τζόνσον, Ράυαν Ρέυνολντς, Γκαλ Γκαντότ, Ρίτου Αρύα, Κρις Διαμαντόπουλος.

Πριν από δύο χιλιάδες χρόνια περίπου, ο Μάρκος Αντώνιος είχε προσφέρει στην Κλεοπάτρα ως δώρο γάμου, τρία περίτεχνα κοσμημένα αυγά. Τα κομψοτεχνήματα αυτά χάθηκαν στη δίνη των αιώνων έως ότου ένας αγρότης ανακάλυψε τα δύο στο χωράφι του το 1907. Το τρίτο δεν βρέθηκε ποτέ. Σήμερα, ένας πράκτορας του FBI αναλαμβάνει να συνεργαστεί με την Ιντερπόλ όταν πληροφορούνται πως κάποιοι σκοπεύουν να κλέψουν ένα από τα αυγά που εκτίθεται στο Εθνικό Μουσείο του Καστέλ Σαντ'Άντζελο στη Ρώμη. Η επιχείρηση πηγαίνει πιο χάλια από όσο μπορούσαν όλοι τους να φανταστούν, οπότε εάν ο πράκτορας Τζων Χάρτλεϋ έχει τη μοναδική ελπίδα να πιάσει στα πράσα τον μεγαλύτερο κλέφτη έργων τέχνης του κόσμου, θα πρέπει να συνεργαστεί με τον δεύτερο μεγαλύτερο κλέφτη έργων τέχνης του κόσμου. Και ίσως τον πιο ενοχλητικό άνθρωπο επί της Γης.

Το Netflix κυνηγάει το δικό του πράσινο (άντε, κόκκινο) διαμάντι, φέρνοντας παρέα στην οθόνη ένα απολαυστικό all star cast και μια ιστορία γεμάτη ανατροπές, χιούμορ, εξωτικούς προορισμούς και διαρκή δράση. Η συνύπαρξη Τζόνσον-Ρέυνολντς-Γκαντότ λειτουργεί στο απόλυτο, με τον κάθε έναν από τους τρεις να επαναλαμβάνει με επιτυχία δοκιμασμένες συνταγές μεν, αλλά -κακά τα ψέματα- απολαυστικές. Ταινία που οι κριτικοί αγαπούν να μισούν, το "Red Notice" προσφέρει μια απενοχοποιημένη ψυχαγωγία δύο ωρών, έστω και χωρίς να κάνει τη διαφορά, ακολουθώντας όμως σωστά τις συμβάσεις του είδους, ακόμα και μέσα από τις απίστευτες καταστάσεις που προτείνει. Παραγωγή που αρχικά προοριζόταν για τις αίθουσες από τη Universal, που όμως έπεσε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας με τον προγραμματισμό του να μένει μετέωρος, το "Red Notice" πέρασε στα χέρια του Netflix, που του εξασφάλισε και μια μικρή κινηματογραφική διανομή σε επιλεγμένες αίθουσες, προτού το ανεβάσει στην πλατφόρμα του. Με την απήχηση στους θεατές της υπηρεσίας να χτυπάει κόκκινο, ήδη έχουν ανακοινωθεί δύο συνέχειες που θα γυριστούν μαζί.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις περιπέτειες και τη δράση, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)