Κινηματογράφοι - Odeon Escape -Αίθουσες 2 & 8 (θερινή)

Αίθουσα 8 (θερινή)
Αίθουσα 2 (3D)

Η αλυσίδα Ster Cinemas έκανε την εμφάνισή της στην Ελλάδα το 2000, και ήταν η δεύτερη εταιρεία πολυκινηματογράφων που ήρθε στη χώρα μετά τη Village. Νοτιοαφρικανικών συμφερόντων αρχικά (όπου δραστηριοποιείται ακόμη, αλλά συνεργαζόμενη πλέον με την άλλη μεγάλη αλυσίδα, την Kinekor), πέρασε στη συνέχεια σε ελληνικά χέρια, στον Όμιλο της Audio Visual (όπως έγινε και με την αυστραλέζικη Village που πλέον ανήκει στον Όμιλο Κοντομηνά). Το πρώτο multiplex της Ster άνοιξε σε ένα εντελώς απρόσμενο σημείο, στη μέση του πουθενά, επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, σε έναν ολοκαίνουργιο χώρο, το Escape Center, δίπλα στο Πάρκο Αντώνη Τρίτση, το οποίο φιλοξενεί εστιατόρια καφέ και καταστήματα. Όπως έγινε και με το Village στου Ρέντη, το Ster στο Ίλιον έβαλε σε μία νύχτα μια άγνωστη περιοχή στον χάρτη της διασκέδασης, επιτυγχάνοντας να μαζέψει κόσμο όχι μόνο από τις γύρω γειτονιές, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή των Αθηνών (κάποιοι υποστηρίζουν πως αυτή ήταν και η αιτία της αποτυχίας και της μετέπειτα αναστολής της λειτουργίας των Ster Cinemas στον Άγιο Ελευθέριο της Αχαρνών, καθώς είχε να ανταγωνιστεί τον ίδιο του τον εαυτό στο Ίλιον). Τέλη 2016, οι αλυσίδες Ster Cinemas και Odeon συνεργάστηκαν κάτω από την ομπρέλα μιας κοινής επιχείρησης, της Odeon Entertainment. Ως αποτέλεσμα, το συγκρότημα μετονομάστηκε σε Odeon Escape.

Ο χώρος που φιλοξενεί τον κινηματογράφο είναι ανοιχτός, κομψά φτιαγμένος, με μεγάλο του πλεονέκτημα το παρακείμενο πάρκο αλλά και το χαμηλό ύψος των κτιρίων της περιοχής που του προσδίδουν έναν αμιγώς εξοχικό χαρακτήρα, μακριά από τον θόρυβο και το πήξιμο της πόλης. Πολύ εύκολα προσβάσιμος με αυτοκίνητο από κάθε μεριά της Αθήνας χάρη στην Αττική Οδό, αλλά και με δημόσια συγκοινωνία (έχει πολύ κοντά του και σταθμό του Προαστιακού), ο πολυκινηματογράφος της Ster χαρακτηρίζεται από ένα ανθρώπινο πρόσωπο, ακριβώς λόγω του "ανθρώπινου" μεγέθους του που του επέτρεψε να διατηρεί περισσότερο έναν χαρακτήρα κινηματογράφου με πολλές αίθουσες, παρά το επιτηδευμένο στυλ ενός multiplex. Το Escape Center που τον φιλοξενεί είναι της ίδιας "ανθρώπινης" κλίμακας, χαμηλού ύψους, θυμίζει πλατεία χωριού με τα καταστήματα εστίασης δεξιά και αριστερά της, ένα ρυάκι στη μέση και τον κινηματογράφο να κυριαρχεί στην πρόσοψη, κλείνοντας το "Π" του οικοδομήματος.

Μια πολύ κομψή είσοδος η οποία φιλοξενεί το μπαρ και τα ταμεία των αιθουσών σε υποδέχεται ψηλοτάβανη και όμορφα διακοσμημένη, με τις αφίσες από τις ταινίες της σαιζόν να υπάρχουν παντού, μέσα και έξω. Οθόνες πάνω από τα ταμεία ενημερώνουν διαρκώς για τις επόμενες προβολές και τη διαθεσιμότητα των θέσεων, ενώ το μπαρ έχει μια μεγάλη ποικιλία από αναψυκτικά, σνακ, παγωτά και stand με καραμέλες. Η είσοδος για τις αίθουσες (επτά στο σύνολό τους) βρίσκεται στα δεξιά του lobby όπου θα βρείτε και τις σκάλες (και το ασανσέρ) που οδηγούν στην αίθουσα 8, τη θερινή, στην ταράτσα. Όλες οι χειμερινές αίθουσες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, σε ένα μακρύ διάδρομο, δεξιά (αίθουσες 1 & 2) και αριστερά (αίθουσες 3 έως 7) μετά τον έλεγχο των εισιτηρίων. Η επιτυχία του Ster είναι πως όλες οι αίθουσες έχουν πάνω-κάτω το ίδιο μέγεθος (μεγάλες είναι οι 1 έως 5, ενώ οι 6 και 7 είναι λίγο μικρότερες), με αποτέλεσμα να μην τίθεται θέμα επιλογής μεγέθους οθόνης ή αριθμού θέσεων).

Η αίθουσα 2 είναι από τις μεγάλες, με (πραγματικά) wall to wall οθόνη που εντυπωσιάζει με το μέγεθός της και έχει την ίδια διακόσμηση με όλες τις υπόλοιπες, μωβ τοίχοι, χαμηλός φωτισμός και μπλε, πολύ άνετες πολυθρόνες, με τεράστια απόσταση ανάμεσα στις σειρές και φυσικά θέση για το ποτό σας. Με αμφιθεατρική διάταξη σταδίου, η πλευρά προς την οθόνη είναι πολύ ψηλή, (εξ ου και το μεγάλο μέγεθος της οθόνης) που όσο πιο μπροστά κάτσεις τόσο περισσότερο δείχνει να υπερβαίνει το οπτικό σου πεδίο. Αυτό, βέβαια, ίσως να είναι μειονέκτημα στις πρώτες σειρές, καθώς το μάτι "παίζει" επί της οθόνης για να βρει τους υπότιτλους, αλλά δεν παύει να αποτελεί και στοιχείο εντυπωσιασμού (ή ιλίγγου, όπως το εκλάβει κανείς). Η ψηφιακή αναβάθμιση των Ster είναι κορυφαίας ποιότητας, με πανίσχυρους προβολείς που προσφέρουν λαμπερή και αψεγάδιαστη εικόνα σε μια οθόνη τόσο μεγάλου μεγέθους. Ο ψηφιακός πολυκάναλος ήχος εντυπωσιάζει με την ισχύ του και τα surround εφφέ του, υστερεί ελαφρά στα μπάσα. Η αίθουσα 2 είναι εξοπλισμένη και για 3D προβολές, με σύστημα Real D το οποίο προσφέρει άνετη θέαση, χωρίς να ζαλίζει, με πολύ άνετα και ξεκούραστα γυαλιά. Μάλιστα, η γεωμετρία και οι διαστάσεις της αίθουσας, σε συνδυασμό με την αμφιθεατρική της διάταξη και τη μεγάλη οθόνη προσφέρουν εξαιρετική απόδοση στις 3D ταινίες, βάζοντας τον θεατή μέσα στη δράση.

Για την αίθουσα 8, τη θερινή, θα συνεχίσετε ευθεία μετά το μπαρ και θα πάρετε το ασανσέρ που θα σας ανεβάσει στην ταράτσα, στον δεύτερο όροφο, όπου σας περιμένει ένα ξεχωριστό και φουλ εξοπλισμένο μπαρ. Με αναστροφή 180 μοιρών θα συναντήσετε το σινεμά, το οποίο είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό. Κατ' αρχήν η οθόνη του! Τεράστια και κυρίαρχη. Ολόγυρα, ξύλινα deck προστατεύουν την ταράτσα από τα φώτα του περιβάλλοντος χώρου και την αγκαλιάζουν, δημιουργώντας την αίσθηση ενός κλειστού σινεμά χωρίς οροφή. Μέσα στα πλαϊνά deck φωλιάζουν διακοσμητικά φυτά και κρυφοί φωτισμοί, όλα στημένα κομψά και με αισθητική. Οι μονομπλόκ πολυθρόνες με δύο κάθετους διαδρόμους δεξιά και αριστερά, όπως και κάποιοι καναπέδες στις πίσω σειρές, έχουν τεράστια απόσταση μεταξύ τους (είναι σαν να λείπει ολόκληρη σειρά), βρίσκονται τοποθετημένες σε ξύλινα σκαλοπάτια, εξασφαλίζοντας μια επικλινή διάταξη και όλες έχουν το αποκλειστικό τραπεζάκι μπροστά τους. Βέβαια, όσο πιο μπροστά η θέση σας, τόσο πιο τεράστια θα φαντάζει η οθόνη, οπότε ίσως δυσκολευτείτε. Η ψηφιακή προβολή της Dolby είναι υψηλότατων προδιαγραφών, λαμπερή και με πολυκάναλο δυνατό ψηφιακό ήχο, με διάταξη 5.1.

Ster Cinemas Ίλιον
Escape Center, Λεωφόρος Δημοκρατίας 67Α, Ίλιον

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Περισσότερους θερινούς κινηματογράφους θα βρείτε συγκεντρωμένους εδώ. Για τη συγκεντρωτική λίστα των σινεμά, κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)