Mrs Wilson (2018)


Δραματική μίνι σειρά του BBC σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λάξτον, με τους Ρουθ Γουίλσον, Ίαν Γκλεν, Ανουπάμ Κερ, Πάτρικ Κέννεντυ, Όττο Φάραντ, Κάλαμ Λυντς, Φιόνα Σω, Κήλυ Χως.

Βρισκόμαστε στο Ήλινγκ του 1963, όταν το ευτυχισμένο σπιτικό της Άλισον Γουίλσον θρυμματίζεται από τον ξαφνικό θάνατο του συζύγου της, του συγγραφέα και κάποτε πράκτορα της MI6 Αλεξάντερ Γουίλσον. Το πένθος και η αναστάτωση από την αναπάντεχη απώλεια έρχεται να επιβαρύνει η άφιξη μιας γυναίκας στο κατώφλι του σπιτιού τους, η οποία ζητά τη σορό του, ισχυριζόμενη πως είναι η σύζυγός του, Γκλάντυς Γουίλσον. Προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω τραγωδίες και για να προστατέψει τους δύο της γιους, καθώς η Άλισον είναι πεπεισμένη πως ο σύζυγός της τής είχε πει ψέματα σχετικά με το διαζύγιό του, οι δύο οικογένειες του θανόντος βρίσκουν μια μέση οδό σε ό,τι αφορά την κηδεία, όχι όμως και χωρίς εκπλήξεις αφού η Άλισον μαθαίνει για την ύπαρξη και μιας τρίτης κ. Γουίλσον.

Αν κάτι εντυπωσιάζει περισσότερο σε τούτην εδώ τη φροντισμένη και άκρως ενδιαφέρουσα μίνι σειρά του BBC είναι πως όχι μόνο η ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή, αλλά πως η πρωταγωνίστρια, η πάντοτε υπέροχη Ρουθ Γουίλσον, υποδύεται ουσιαστικά τον ρόλο της γιαγιάς της, που βίωσε όλα αυτά τα συγκλονιστικά γεγονότα. Βασισμένη στο βιβλίο "The Secret Lives of a Secret Agent: The Mysterious Life and Times of Alexander Wilson" του Τιμ Κρουκ, το σενάριο της Άννα Σάυμον κατορθώνει με τρόπο ιδανικό να συνδυάσει το οικογενειακό δράμα με το κατασκοπικό μυστήριο, μέσα από καλογραμμένα flash back που ουδέποτε μπερδεύουν τον θεατή ούτε φρενάρουν τη δράση του "τώρα". Σαν κομμάτια από ένα παζλ, οι πληροφορίες που ανακαλύπτει η έκπληκτη χήρα, η οποία πραγματικά δεν μπορεί να πιστέψει όλα όσα μαθαίνει για τον συγχωρεμένο σύζυγό της, ανατρέπουν διαρκώς τα δεδομένα, προσθέτουν (ή αφαιρούν) στοιχεία, ενώ σκιαγραφούν το ιστορικό πλαίσιο της δράσης των μυστικών υπηρεσιών στην Ευρώπη. Το σημαντικότερο όμως στοιχείο του σεναρίου που υπογράφει η Άννα Σάυμον, είναι πως δεν απομακρύνεται στιγμή από τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του, καθώς "αφηγείται" την ιστορία μέσα από τα μάτια της γυναίκας της οποίας ο κόσμος γύρισε τούμπα μέσα σε μόλις μία ημέρα. Πέραν τη συγγένειάς με την ηρωίδα, η Ρουθ Γουίλσον αποτελεί ιδανική επιλογή για τον ρόλο, καθώς αποδεικνύει και πάλι το ερμηνευτικό της εκτόπισμα και το μεγαλείο των εκφράσεών της, αποφεύγοντας εντέχνως τις "πρακτορικές" ή τις συναισθηματικές υπερβολές. Πλαισιωμένη από ένα καστ επίσης άρτια επιλεγμένων συναδέλφων της, ηγείται με ευκολία της σειράς, εξελίσσει τον χαρακτήρα της και χαρίζει τρεις ώρες τηλεοπτικής ψυχαγωγίας επιπέδου (με τη σφραγίδα πάντα και του BBC), τις οποίες θα μπορούσατε άνετα να παρακολουθήσετε και συνεχόμενα σαν κινηματογραφική ταινία. Υπέροχη και η αγνώριστη στη σειρά Κήλυ Χως.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)