Red, White & Royal Blue (2023)


Ελληνικός τίτλος: Κόκκινο, Λευκό & Βασιλικό Μπλε

Αισθηματική κομεντί της Amazon σε σκηνοθεσία Μάθιου Λοπέζ, με τους Τέυλορ Ζάκαρ Περέζ, Νίκολας Γκάλιτζάιν, Κλίφτον Κόλινς Τζούνιορ, Σάρα Σάχι, Ρέητσελ Χίλσον, Στήβεν Φράυ, Ούμα Θέρμαν, Έλλι Μπάμπερ.

Ο Άλεξ Κλαίρμοντ Ντιάζ, γιος της Προέδρου των ΗΠΑ και ο Πρίγκιπας Χένρυ της Αγγλίας δεν αντέχουν ο ένας τον άλλον. Η αναγκαστική συνύπαρξή τους σε κοινωνικές εκδηλώσεις συνήθως καταλήγει σε καταστροφή, με μεγαλύτερη αυτήν που συμβαίνει στους γάμους του βρετανού διαδόχου, Πρίγκιπα Φίλιπ, με θύμα τη γαμήλια τούρτα. Θέτοντας τον γιο της σε δυσμένεια καθώς η απερίσκεπτη συμπεριφορά του έφερε σε δύσκολη θέση τις σχέσεις των δύο κρατών, η Πρόεδρος Έλεν Κλαίρμοντ εξαναγκάζει τον Άλεξ της σε επίσκεψη επανόρθωσης, όπου μαζί με τον Πρίγκιπα θα πρέπει να πείσουν τα ΜΜΕ και ολόκληρο τον κόσμο πως οι σχέσεις τους είναι άριστες. Μόνο που αυτή η εξαναγκαστική φιλία όχι μόνο φέρνει τα δύο ατίθασα (και αντίθετα) νιάτα όντως πιο κοντά, αλλά γεννά και συναισθήματα που κανείς δεν γνώριζε (ή παραδεχόταν έστω) πως τρέφει για τον άλλον.

Η τυπική αισθηματική κομεντί που ξέρουμε και αγαπάμε, σε συσκευασία man to man και με φόντο το Μπάκιγχαμ και τον Λευκό Οίκο, εξελίσσεται σε ένα χαριτωμένο γαϊτανάκι συναντήσεων, καυγάδων, παρεξηγήσεων, έρωτα, αποδοχής και ειλικρίνειας, με πρόσημο το χαμόγελο, το συναίσθημα και πάνω από όλα τη γοητεία των δύο νεαρών πρωταγωνιστών. Στοιχειωδώς τολμηρή, αρκούντως πολιτικά ορθή, με σύγχρονες αναφορές αλλά και κάπως ρετρό ως προς την κλασικότροπη αντιμετώπιση της θεματολογίας της, η ταινία προσφέρει τίμια ψυχαγωγία, λάμψη, συναίσθημα και συγκίνηση σε σωστές δόσεις, αν και παρεκτρέπεται σε κωμικές υπερβολές που στην ουσία δεν εξυπηρετούν κάτι συγκεκριμένο, πέραν του να προκαλέσουν εύκολο γέλιο. Η χημεία πάντως μεταξύ του ανέμελου "πρώτου γιου" και του θλιμμένου πρίγκιπα είναι αρκετή για να κεντρίσει το ενδιαφέρον και να κλέψει τα βλέμματα σε κάθε τους σκηνή, παρέα με κάποιους ενδιαφέροντες (αλλά όχι αναπτυγμένους όσο θα χρειαζόταν) Β' ρόλους. Πέραν της προφανούς επιβλητικής παρουσίας της Ούμα Θέρμαν που υποδύεται με μέτρο την Πρόεδρο των ΗΠΑ, θα σταθώ στην απολαυστική Σάρα Σάχι, την αξιωματικό ασφαλείας της Προέδρου, η οποία αποδίδει δυναμικά και απολαυστικά το σιχτίρι της για τα ζόρια που τραβάει εξ αιτίας του κανακάρη της αφεντικίνας της και φυσικά στον Στήβεν Φράυ που είναι εξαιρετικός στον σύντομο ρόλο του ως Βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)