Κατά λάθος μπαμπάς (1957) (Α/Μ)




Κωμωδία τις ΝΙΚΟΛΣ ΦΙΛΜ, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Νικολόπουλου, με τους Βασίλη Αυλωνίτη, Νίκο Ρίζο, Γιάννη Φέρμη, Μάγια Μελάγια, Μάρθα Καραγιάννη, Παντελή Ζερβό.

Στο Μικρολίμανο του Πειραιά, οι βαρκάρηδες που μεταφέρουν επιβάτες από τα κότερα στην ακτή, αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα, καθώς η δουλειά έχει πέσει, τα λεφτά είναι λίγα και ο ανταγωνισμός μεταξύ τους έντονος. Η άφιξη κάποια μέρα ενός σκάφους με πλουσιοκόριτσα από την Αίγυπτο, όχι μόνο αναστατώνει τη μικρή κοινωνία της γειτονιάς, αλλά φέρνει μαζί τους και αποκαλύψεις από το παρελθόν.

Μικρή κυριολεκτικά και μεταφορικά ταινία που υποφέρει από τη φτωχή παραγωγή και αναμασά πάμπολλα από τα κλισέ της εποχής. Αν κάτι, όμως, παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι πως ακριβώς η φτώχεια της παραγωγής δεν επέτρεπε την πολυτέλεια στούντιο και πλατώ, οπότε είναι όλη γυρισμένη σε φυσικούς χώρους, επιτρέποντάς μας να απολαύσουμε εξωτερικά πλάνα μεγάλης ιστορικής αξίας από το Τουρκολίμανο της εποχής. Η ίντριγκα και η ανατροπή ανεβάζουν κάπως το ενδιαφέρον, αλλά το σενάριο του Άκη Φαρά δεν αποφεύγει όλες τις αναμενόμενες ευκολίες. Όλο αυτό το ρετρό, όμως, έχει τη δική του γοητεία και χάρη σε αυτό, το φιλμ σήμερα κερδίζει πόντους, χωρίς να είναι τίποτα το ξεχωριστό.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)