The Punisher (2017)


Ελληνικός τίτλος: Ο Τιμωρός της Marvel

Κόμικ σειρά δράσης των Netflix/ABC/Marvel, δημιουργία του Στηβ Λάιτφουτ, με τους Τζων Μπέρνθαλ, Άμπερ Ρόουζ Ρήβα, Μπεν Μπαρνς, Τζέησον Ρ. Μουρ, Έμπον-Μος Μπάκραχ.

Αφού τελικά πήρε εκδίκηση από αυτούς που σκότωσαν την οικογένειά του, ο Φρανκ Καστλ κρύβεται από τους πάντες, προσπαθώντας να ζήσει ψήγματα μιας φυσιολογικής ζωής. Κάποια περιστατικά, όμως, που σχετίζονται με το παρελθόν του κατά τη θητεία του στο Αφγανιστάν, τον αναγκάζουν να βγει από τις σκιές και να αναλάβει δράση, έχοντας στο πλευρό του δυο απρόσμενους συμμάχους.

Όταν το Netflix είχε υπογράψει την αρχική συμφωνία με τη Marvel για τη μεταφορά κάποιων από τους ήρωές της στη μικρή οθόνη, ο Τιμωρός δεν ήταν ανάμεσά τους. Το μεγάλο γκελ, όμως, που έκανε στη δεύτερη σαιζόν του Daredevil έκαναν τα στελέχη και των δύο εταιρειών να αναθεωρήσουν, οπότε ο Τιμωρός επιστρέφει με την κατά δική του σειρά. Βασικότερος παράγοντας επιτυχίας του Τιμωρού είναι αναμφισβήτητα ο βασικός πρωταγωνιστής, ο Τζων Μπέρνθαλ, ο οποίος προσδίδει στον χαρακτήρα έναν ιδανικό συνδυασμό τρέλας, βίαιων ξεσπασμάτων και ανθρωπιάς, σε συνδυασμό με την εμφάνισή του που δεν θα μπορούσε να είναι ιδανικότερη για τον ήρωα που δημιούργησαν ο συγγραφέας Τζέρρυ Κόνγουέη και ο σκιτσογράφος Τζων Ρομίτα το 1974.

Μολονότι θα επιμείνω στη βασική μου ένσταση που αφορά σε όλες τις σειρές της Marvel που γύρισε το Netflix ως προς την κεντρική ιστορία που δεν χρειάζεται ντε και καλά 13 επεισόδια για να ολοκληρωθεί, στη συγκεκριμένη περίπτωση ακόμα και τα επεισόδια που "κρεμάνε" κάπως λειτουργώντας ως γεμίσματα, αποκτούν μια ξεχωριστή γοητεία χάρη τόσο στον Μπέρνθαλ όσο και στον συμπρωταγωνιστή του, Έμπον-Μος Μπάκραχ. Η μεταξύ του χημεία δουλεύει ρολόι, με αποτέλεσμα και στις στιγμές που υστερεί η δράση, το μεταξύ τους δέσιμο να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον και να γοητεύει. Επίσης ενδιαφέρων ο Μπεν Μπαρνς στον ρόλο του κακού, καθώς ερμηνεύει με εξωτερική γοητεία αλλά και με εσωτερική παράνοια έναν από τους πιο αδίστακτους εγκληματίες. 

Κι όταν αρχίζει η δράση, τότε η οθόνη βάφεται κόκκινη από το αίμα, καθώς η παραγωγή δεν έχει την παραμικρή συστολή ως προς το ματοκύλισμα που προσφέρει και τα αναρίθμητα πτώματα που κείτονται εδώ κι εκεί. Τίμια στην προσέγγισή του ήρωα και της ιστορίας του σειρά, που δεν προδίδει στο παραμικρό το ύφος της και δεν φοβάται να κοιτάξει κατάματα τη βία, χωρίς ίχνος ωραιοποίησης. Με λίγη προσοχή στα σεναριακά σκαμπανεβάσματα και την αποφυγή της φλυαρίας μόνο και μόνο για να συμπληρωθούν τα 13 επεισόδια, θα μιλούσαμε για την καλύτερη σειρά της Marvel που πέρασε από τη μικρή οθόνη, μαζί με την πρώτη σαιζόν του Daredevil.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)