Sharp objects (2018)


Δραματική μίνι-σειρά μυστηρίου του HBO, δημιουργία της Μάρτι Νόξον, σε σκηνοθεσία Ζαν-Μαρκ Βαλέ, με τους Έημυ Άνταμς, Πατρίσια Κλάρκσον, Κρις Μεσίνα, Ελίζα Σκάνλεν, Ματ Κρέηβεν, Χένρυ Τσέρνυ, Τέυλορ Τζων Σμιθ.

Η δημοσιογράφος Καμίλ Πρήκερ επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα της, μια μικρή πόλη στον νότο, για να καλύψει το ρεπορτάζ σχετικά με τη δολοφονία δύο μικρών κοριτσιών. Η φρίκη των ειδεχθών εγκλημάτων έρχεται να προστεθεί στο ψυχολογικό βάρος με το οποίο την επιφορτίζει η υποχόνδρια, και στα όρια της υστερίας καθώς πρέπει μητέρα της, η οποία εν πολλοίς τη θεωρεί υπεύθυνη για τον θάνατο της αδελφής της. Τώρα, καθώς ζει ξανά στο σπίτι και στην πόλη που άφησε πίσω της, μαζί με τη μητέρα της με την οποία έχουν να μιλήσουν χρόνια, και τη νέα, μικρή της αδελφή που δεν γνωρίζει καν, η Καμίλ έρχεται κοντά με τον αστυνομικό που εκτελεί τις έρευνες, πολεμά τους προσωπικούς της δαίμονες, την ίδια στιγμή που νέα στοιχεία έρχονται διαρκώς στο φως, ανατρέποντας σχεδόν τα πάντα στη ζωή της.

Το HBO συνεργάζεται ακόμα μια φορά με τον σκηνοθέτη Ζαν-Μαρκ Βαλέ, έναν χρόνο μετά από την επιτυχία του "Big little lies", για να μεταφέρει στη μικρή οθόνη το best seller της Γκίλλιαν Φλυν "Αιχμηρά αντικείμενα". Με τη συμμετοχή ενός εξαιρετικά επιλεγμένου καστ, του οποίου ηγούνται η Έημυ Άνταμς και η Πατρίσια Κλάρκσον, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και άρτιο σε κάθε επίπεδο, συνεπικουρούμενο από την εξαιρετική σκηνογραφία και την ατμοσφαιρική φωτογραφία που πολλές φορές "μιλά" από μόνη της, Η πολύ έξυπνη χρήση των φευγαλέων φλας μπακ -συνδυαστικά με το λεπτοδουλεμένο μοντάζ- όχι μόνο αποκαλύπτει εντέχνως στοιχεία από το παρελθόν, αλλά μας βυθίζει ταυτόχρονα και στις σκοτεινές διαδρομές του ταραγμένου μυαλού της ηρωίδας. Την ίδια στιγμή, όμως, και αυτή η σειρά δείχνει δέσμια ενός επιβεβλημένου(;) ύφους και στυλ που μοιάζει να στοιχειώνει όλες τις παραγωγές του HBO τα τελευταία χρόνια σαν ένα άτυπο σήμα κατατεθέν: υπερβολικά βαρύ ύφος, σαδιστικά σκοτεινοί ρυθμοί και υπνωτιστικές ερμηνείες που μολονότι ταιριάζουν γάντι στο ύφος της συγκεκριμένης ιστορίας, καθώς τείνουν να γίνουν μανιέρα και σε άλλες σειρές, σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν όλο αυτό κάπου το έχεις ξαναδεί.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)