A view to a kill (1985)




Ελληνικός τίτλος: Τζέημς Μποντ, Πράκτωρ 007: Επιχείρηση Κινούμενος Στόχος

Περιπέτεια των MGM/UA, σε σκηνοθεσία Τζων Γκλεν, με τους Ρότζερ Μουρ, Κρίστοφερ Γουώκεν, Γκρέης Τζόουνς, Τάνυα Ρόμπερτς, Πάτρικ Μακνή, Ρόμπερτ Μπράουν, Λόις Μάξγουελ, Ντέσμοντ Λιούελυν.

Ο Μποντ ανακτά ένα κλεμμένο μικροτσίπ ικανό να αντέξει σε επίθεση ηλεκτρομαγνητικών παλμών. Το ότι βρέθηκε παρ' ολίγον σε εχθρικά χέρια σημαίνει πως οι Βιομηχανίες Ζόριν που το κατασκεύασαν είτε δεν είναι ικανές να το προστατέψουν είτε το πούλησαν οι ίδιες στον μεγαλύτερο πλειοδότη. Έτσι, ο ίδιος ο Μαξ Ζόριν θεωρείται μεταξύ των υπόπτων και όχι άδικα, αφού σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει ώστε να προκαλέσει μια μεγάλη φυσική καταστροφή που θα του αποφέρει τεράστια κέρδη.

O Ρότζερ Μουρ έχει πλέον αρχίσει να δείχνει την ηλικία του, οι φρέσκες ιδέες εκλείπουν και οι ταινίες του Μποντ μπορεί να τα πηγαίνουν καλά στα ταμεία, έχουν χάσει όμως την αρχική τους γοητεία, σαν μια σχέση συνήθειας και σεβασμού από την οποία έχει εκλείψει ο έρωτας. Η συγκεκριμένη ταινία που είναι και η αποχαιρετιστήρια όχι μόνο για τον Ρότζερ Μουρ αλλά και για την Λόις Μάξουελ που υποδύετο τη Μάνιπέννυ από το 1962, κρατάει τα προσχήματα της δράσης και της περιπέτειας, με αρκετά μαζεμένες τις ανώφελες πλακίτσες των προηγούμενων ταινιών, αλλά είναι σαφές πως χωλαίνει σε βασικά σημεία. Η Γκρέης Τζόουνς, ας πούμε, μολονότι εξαιρετική φάτσα για τον ρόλο της, ούτε αξιοποιείται όσο θα έπρεπε ούτε την προστατεύει κανείς από την κάκιστη ερμηνεία της. Το ίδιο αναξιοποίητος μένει και ο χαρακτήρας του κακού Ζόριν, που μοιάζει καρμπόν με όλους τους προηγούμενους, αλλά σώζεται από το ένστικτο του Κρίστοφερ Γουώκεν. Αξιομνημόνευτο πάντως παραμένει το τραγούδι των τίτλων που ερμηνεύουν οι Duran Duran και οι οποίοι το έγραψαν σε συνεργασία με τον Τζων Μπάρρυ που αναλαμβάνει για ακόμα μια φορά τα ηνία της μουσικής.

Στο φιλμ συναντάμε με μεγάλη μας χαρά τον Πάτρικ Μακνή, στον ρόλο του Σερ Γκόντφρεϋ Τίμπετ, να ερμηνεύει με μπρίο και εσωτερικό χιούμορ τον ρόλο του, κουβαλώντας μνήμες από μια ατελείωτη ιστορία ρόλων που ταυτίζονται με αυτήν της βρετανικής τηλεόρασης, με πρώτο σταθμό στη μνήμη τους "Εκδικητές" του παίζονταν από το 1961 έως το 1969. Τηλεοπτικής προέλευσης και το Bond Girl της συγκεκριμένης ταινίας, η Τάνυα Ρόμπερτς που είχαμε γνωρίσει στους Άγγελους του Τσάρλι, στην τελευταία τους σαιζόν, όταν από τις αρχικές είχε μείνει μόνο η Τζάκλυν Σμιθ. Προφανώς, οι παραγωγοί του Μποντ γοητεύτηκαν από την πρωταγωνιστική της εμφάνιση έναν χρόνο νωρίτερα στη "Σήνα -Η Βασίλισσα της Ζούγκλας."

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Όλες τις ταινίες του Τζέημς Μποντ θα τις βρείτε συγκεντρωμένες εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)