4 Νύφες κι ένας γαμπρός (1958) (Α/Μ)


Αισθηματική κωμωδία της Τζαλ Φιλμ, σε σκηνοθεσία Τζανή Αλιφέρη, με τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Σμαρούλα Γιούλη, Βούλα Χαριλάου, Μπεάτα Ασημακοπούλου, Θάνο Λειβαδίτη, Νίτσα Τσαγανέα, Βασίλη Αυλωνίτη.

Ένας πατέρας με τέσσερις κόρες προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τις ιδιοτροπίες τους. Με την κάθε μια τους να έχει τον δικό της χαβά, ο ίδιος θεωρεί πως μόνο με τον γάμο μπορούν να στρώσουν. Έτσι καταστρώνει το σχέδιό του και φέρνει στο σπίτι τον υποψήφιο γαμπρό για τη μία του κόρη, η οποία τον εκπλήσσει λέγοντάς του ότι θα δεχθεί να τον δει. Οι άλλες τρεις κάνουν τα αδύνατα-δυνατά για να τη μεταπείσουν αλλά πίσω έχει ο γαμπρός την κομπανία. Μαζί του εμφανίζονται στο σπίτι και τρεις φίλοι του, οι οποίοι έχουν επίσης σκοπό να τον σταματήσουν προτού φτάσει στην εκκλησία. Μόνο που οι άλλες τρεις κόρες δεν μοιάζουν να μένουν αδιάφορες από την παρουσία τους.

Ανάλαφρο και δροσερό φιλμ που υποφέρει όμως από την "παλαιότητα" του ύφους και της παραγωγής. Ενδεχομένως στα χέρια ενός άλλου σκηνοθέτη και μιας μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής, τούτο εδώ το θεατρικό του Δημήτρη Γιαννουκάκη (Το σπίτι των τεσσάρων κοριτσιών) να έπαιρνε έναν πιο σύγχρονο και κινηματογραφικό αέρα. Ακόμα και έτσι, όμως, παρακολουθείται ευχάριστα παρά τη ρετρό ιδιοσυγκρασία του, πρωτίστως χάρη στο κέφι των πρωταγωνιστών του και στο φευγάτο των χαρακτήρων του. Για την ιστορία, το θεατρικό ανέβηκε τη σαιζόν 1953-1954, στο θέατρο Κεντρικόν στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, από τον θίασο Μίμη Φωτόπουλου-Ντίνου Ηλιόπουλου.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)