Σήκω χόρεψε συρτάκι (1967) (Α/Μ)


Κωμωδία σε σκηνοθεσία Κώστα Στράντζαλη, με τους Κώστα Χατζηχρήστο, Βασίλη Αυλωνίτη, Σόφη Ζαννίνου, Νίκο Φέρμα, Ζαννίνο, Κία Μπόζου, Περικλή Χριστοφορίδη.

Ο Θύμιος έρχεται από το χωριό του στην Αθήνα, προσπαθώντας με το μικρό κομπόδεμα που έχει να ξεκινήσει μια καλύτερη και πιο άνετη ζωή. Όμως, τον πλησιάζουν κάποιοι πονηροί τύποι που με δόλωμα μια κοπέλα προσπαθούν να τον εξαπατήσουν και να τον μπλέξουν στις κομπίνες τους. Ο Θύμιος, όμως, δεν μασάει και τους κάνει πέρα, ενώ η καρδιά του είναι δοσμένη σε μια νεαρή της γειτονιάς του, την οποία θέλει να παντρευτεί.

Ο Κώστας Χατζηχρήστος ως Θύμιος και ο τίτλος της ταινίας δίνουν το στίγμα αυτής της καθ' όλα αναμενόμενης παραγωγής που συνδυάζει τα γνωστά αστεία του δημοφιλούς κωμικού με πολλά τραγούδια και άφθονο γλέντι. Το σενάριο, βέβαια, υπογράφει ο Νίκος Τσιφόρος, αλλά αυτό αποτελεί λεπτομέρεια δεδομένου ότι ο Στράντζαλης ως παραγωγός και σκηνοθέτης και ο Χατζηχρήστος κάνουν κατά βάση την ταινία προσωπική τους υπόθεση. Άλλωστε οι θεατές τον Θύμιο θα πήγαιναν να δουν και όχι το σενάριο του Τσιφόρου.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano βρίσκεται εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)