The Incredible Hulk returns (1988)


Ελληνικός τίτλος: Χαλκ, ο κατακτητής των βαρβάρων

Κόμικ περιπέτεια φαντασίας γυρισμένη για την τηλεόραση από τη New World, σε σκηνοθεσία Νίκολας Κορήα, με τους Μπιλ Μπίξμπυ, Λου Φερίνιο, Στηβ Λέβιτ, Έρικ Κράμερ, Λη Παρσέλ.

Ο Ντέηιβτ Μπάννερ εργάζεται πάντοτε με ψεύτικη ταυτότητα στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Τζόσουα-Λάμπερτ, όπου γίνεται σπουδαία πρόοδος με την τεχνολογία της ακτινοβολίας Γάμμα, την οποία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για να "διαγράψει" οριστικά τον Χαλκ από μέσα του. Καθώς διάγει πλέον μία ήρεμη ζωή στο πλευρό της γοητευτικής Μάγκι Σω, ο Μπάννερ έχει δύο χρόνια να μεταμορφωθεί σε Χαλκ, έως ότου ένας παλιός του φοιτητής τον αναγνωρίζει. Πρόκειται για τον Ντόναλντ Μπλέηκ, ο οποίος του αποκαλύπτει πως σε μια αποστολή του στη Νορβηγία ανακάλυψε ένα μυστηριώδες σφυρί των Βίκινγκ το οποίο απελευθερώνει το πνεύμα του αθάνατου πολεμιστή Θωρ.

Έξι χρόνια είχαν περάσει από την ολοκλήρωση της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς με τον Χαλκ, που έπαιζε στο CBS από το 1977 έως το 1982. Με τη Marvel πλέον να έχει περάσει στα χέρια της New World, φάνηκε σε όλους καλή η ιδέα μιας τηλεταινίας reunion με πρωταγωνιστή και πάλι τον Μπιλ Μπίξμπυ στον ρόλο του Ντέηβιντ Μπάννερ, αλλά και να εκτελεί επίσης χρέη παραγωγού. Στην τηλεταινία (που κυκλοφόρησε σε βιντεοκασέτα και στην Ελλάδα με τον τρέχα-γύρευε τίτλο που βλέπετε πιο πάνω) εμφανίζεται για πρώτη φορά με σάρκα και οστά ο Θωρ, και έτσι έχουμε το πρώτο team-up υπερηρώων στην ιστορία της μικρής ή της μεγάλης οθόνης. Η ιστορία προέλευσης του Θωρ βέβαια παρουσιάζεται αρκετά διαφοροποιημένη, αλλά κατά έναν περίεργο τρόπο η απεικόνισή του δεν απέχει πολύ από τον τρόπο που επέλεξε να τον απεικονίσει και η σημερινή Marvel στις υπερπαραγωγές της: χαρωπό, φαινομενικά αφελή και αρκούντως πλακατζή.

Η νέα αυτή ιστορία του Χαλκ που μεταδόθηκε από το NBC σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία και χρησιμοποιήθηκε ως ενδεχόμενο τόσο της επιστροφής του Χαλκ σε εβδομαδιαία βάση αλλά και μιας νέας τηλεοπτικής σειράς με πρωταγωνιστή τον Θωρ. Τελικά, κανένα από τα δύο πρότζεκτ δεν ευοδώθηκε, ακολούθησαν όμως δύο ακόμα τηλεταινίες με το πράσινο τέρας τα χρόνια που ακολούθησαν.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Οι ταινίες και οι σειρές από βιβλία κόμικ βρίσκονται συγκεντρωμένες εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)