Juste un regard (2017)


Αστυνομική μίνι σειρά της TF1, δημιουργία των Χάρλαν Κόμπεν και Σιντνέ Γκαλόντ, σε σκηνοθεσία Λυντοβίκ Κολμπώ-Ζυστέν, με τους Βιρζινί Λεντουαγέν, Τιερρύ Νεβίκ, Τιερύ Φρεμόν, Ανν Ζιρουάρ, Αρτύρ Ζυνιό, Ζυλί Γκαγέ.

Κάποια μέρα, η Εύα Μπωφίς κάνει το πιο απλά πράγμα στον κόσμο: κοιτάζει μια φωτογραφία, στην οποία, μεταξύ αγνώστων, υπάρχει ο άντρας της, από την εποχή που ακόμα δεν είχαν γνωριστεί. Και ξαφνικά, η ζωή της έρχεται τα πάνω-κάτω. Ο σύζυγός της, ο Μπαστιέν, εμφανώς ταραγμένος, μετά από ένα έντονο τηλεφώνημα φεύγει από το σπίτι, αλλά δεν γυρίζει ποτέ. Η Εύα, πεπεισμένη πως κάτι έχει συμβεί, τον αναζητά κόντρα στην πεποίθηση της αστυνομίας πως απλά την εγκατέλειψε. Κι όσο περισσότερο ερευνά αυτήν την περίεργη εξαφάνιση, τόσα περισσότερα μυστικά από το παρελθόν βγαίνουν στην επιφάνεια, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια αλλά και τα παιδιά της.

Μετά την επιτυχία της ταινίας "Μην το πεις σε κανέναν" του 2006 σε σκηνοθεσία Γκιγιώμ Κανέ, που βασιζόταν στο μυθιστόρημα "Tell no one" του Χάρλαν Κόμπεν, οι φίλοι μας οι Γάλλοι μεταφέρουν ακόμα ένα μπεστ σέλλερ βιβλίο του αμερικανού συγγραφέα, αυτή τη φορά στην τηλεόραση, αλλά με πρωτοκλασάτο καστ. Η δράση μεταφέρεται στη Γαλλία και η υπόθεση προσαρμόζεται ανάλογα, χωρίς όμως να ξεφεύγει από το αρχικό στόρυ. Το αποτέλεσμα δεν απογοητεύει, αλλά ούτε ενθουσιάζει, αφού δυστυχώς μετά την κορύφωση του μυστηρίου, έχεις την εντύπωση πως η λύση του δεν ικανοποιεί τόσο τις προσδοκίες σου. Όμως, και τα έξι επεισόδια παρακολουθούνται ευχάριστα, έχουν την αγωνία τους, ενώ ερμηνείες και παραγωγή κυμαίνονται σε πολύ καλά επίπεδα. Λίγο τόσο μπερδεμένο να μην ήταν κι ας μην είχε τόσο ανατρεπτική ανατροπή...

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)