Bulldog Drummond's Peril (1938) (A/M)


Ελληνικός τίτλος: Ο Μπούλντογκ Ντράμμοντ σε κίνδυνο

Αστυνομική περιπέτεια της Paramount σε σκηνοθεσία Τζέημς Π. Χόγκαν, με τους Τζων Μπάρρυμορ, Τζων Χάουαρντ, Λουίζ Κάμπελ, Ρέτζιναλντ Ντέννυ, Ε. Ε. Κλάιβ, Πόρτερ Χωλ, Χάλιγουελ Χομπς.

Ο επερχόμενος γάμος του λοχαγού Χιου "Μπούλντογκ" Ντράμοντ με την αρραβωνιαστικιά του Φύλις Κλάβερινγκ στην Ελβετία, διακόπτεται βιαίως (για ακόμα μία φορά) όταν κάποιος δολοφονεί τον ελβετό αστυνομικό που φυλάσσει τα γαμήλια δώρα. Ο δολοφόνος διαφεύγει έχοντας στα χέρια του ένα συνθετικό διαμάντι, προϊόν της μυστικής διαδικασίας που έχει αναπτύξει ο καθηγητής Μπέρναρντ Γκούντμαν, πατέρας μιας πολύ καλής οικογενειακής τους φίλης. Ταυτόχρονα εξαφανίζεται και ένας καλεσμένος τους, ο σερ Ρέυμοντ Μπλαντάυρ, επικεφαλής του Μητροπολιτικού Συνδικάτου Διαμαντιών, με τις υποψίες του Ντράμοντ να πέφτουν επάνω του για τον φόνο και τη ληστεία.

Ο αναμφισβήτητος κινηματογραφικός ήρωας των αστυνομικών περιπετειών από τα χρόνια του '30 μέχρι και το 1951, επιστρέφει ακόμα μία αφορά με το πρόσωπο του Τζων Χάουαρντ, και μάλιστα σε μια από τις καλύτερες ταινίες της σειράς. Ο διαρκείς ανατροπές, οι καθιερωμένες μεταμφιέσεις και η πλήρης άγνοια του πραγματικού ενόχου συνθέτουν ένα ενδιαφέρον και ψυχαγωγικό φιλμ, χάρη στις επιτυχημένες δόσεις έξυπνου χιούμορ και καυστικών διαλόγων. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Instagram.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)