After we collided (2020)


Ελληνικός τίτλος: After 2 -Μετά τη σύγκρουση

Αισθηματικό δράμα της Voltage σε σκηνοθεσία Ρότζερ Καμπλ, με τους Τζόζεφιν Λάνγκφορντ, Χίροου Φάινς Τίφιν, Ντύλαν Σπράουζ, Λουίζ Λόμπαρντ, Πία Μία, Κάντις Κινγκ.

Έναν μήνα μετά τον χωρισμό τους στην προηγούμενη ταινία, η Τέσα αφοσιώνεται στις σπουδές της, ενώ απολαμβάνει την πρακτική της στον εκδοτικό οίκο όπου ονειρευόταν να εργαστεί. Εκεί είναι μάλιστα που γνωρίζει τον Τρέβορ, έναν γοητευτικό, νεαρό συνάδελφο που δείχνει να είναι το ιδανικό αγόρι για εκείνην. Τα πάθη και οι μεγάλοι έρωτες όμως δεν ξεχνιούνται, οπότε μια νύχτα με κάπως περισσότερα ποτά, η Τέσα προσκαλεί τον Χάρντινγκ να την εντοπίσει, αλλά ο αδιόρθωτα εκρηκτικός χαρακτήρας του οδηγεί τους δυο τους ακόμα πιο μακριά.

Δεύτερο μέρος της εφηβικής σειράς αισθηματικών ταινιών, που με τη σειρά τους βασίζονται στην best seller σειρά βιβλίων της Άννα Τοντ. Καλοδεχούμενα τα εφηβικά, αισθηματικά και με καθώς πρέπει ερωτισμό δράματα, όμως το κενό της συμπεριφοράς των δύο πρωταγωνιστών στην πρώτη ταινία εδώ κορυφώνεται, καθώς ουσιαστικά δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα -τουλάχιστον τίποτα που να δικαιολογεί τα αναρίθμητα πήγαινε-έλα και τους καυγάδες που παρακολουθούμε στην οθόνη και οι οποίοι οδηγούν τους δύο πρωταγωνιστές στα όρια του σπαραγμού. Αντιλαμβάνομαι απολύτως ότι στην εφηβεία οι ορμόνες κάνουν τα γεγονότα να φαντάζουν πιο σημαντικά από ό,τι όντως είναι. Άλλο όμως ένα σενάριο να περιγράφει εφηβικές αντιδράσεις μέσα στην αφέλειά τους κι άλλο να μοιάζει γραμμένο από έναν αφελή έφηβο που νομίζει πως γράφει την ύψιστη τραγωδία. Ως είδος, το εφηβικό ρομάντσο διέπρεψε στα χρόνια της σειράς ταινιών "Λυκόφως", όμως εκεί τουλάχιστον κάτι συνέβαινε. Στην περίπτωσή μας, θέλεις να πιάσεις και τους δύο από το μαλλί και να τους βάλεις να σου εξηγήσουν τον λόγο για τον οποίο τρώγονται, χωρίζουν, αγαπιούνται, κάνουν έρωτα και ξαναχωρίζουν μετά, όχι απαραίτητα με τη συγκεκριμένη σειρά. Εν μέσω όλου αυτού του ορμονικού χάους, διασώζεται δια της παρουσίας του (διότι για να αποδώσει και σε ερμηνεία πρέπει να έχει και σενάριο) ο Χίροου Φάινς Τίφιν, η φάτσα του οποίου θα του επιτρέψει να κάνει πραγματάκια στο μέλλον, εάν και εφόσον απαγκιστρωθεί κάποια στιγμή από τα 853 sequel και prequel του "After" που είτε προβλήθηκαν ήδη, είτε γυρίζονται είτε είναι σε στάδιο προετοιμασίας.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Instagram.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)