Peter Rabbit (2018)


Ελληνικός τίτλος: Πίτερ Ράμπιτ

Οικογενειακή ταινία της Columbia, σε σκηνοθεσία Γουίλ Γκλουκ, με τους Ντόμναλ Γκλήσον, Ρόουζ Μπερν και τις φωνές των Τζέημς Κόρντεν, Σία, Μάργκοτ Ρόμπι. 

Όταν ο μεγάλος τους εχθρός που έχει τον πιο λαχταριστό λαχανόκηπο πεθαίνει, ο Πήτερ Ράμπιτ και η παρέα του θεωρούν ότι βάσανά τους τελείωσαν και πως τα αγαθά τού κήπου είναι όλα στη διάθεσή τους. Δεν γνωρίζουν όμως πως το σπίτι πέρασε στον κληρονόμο του ιδιοκτήτη, έναν αφόρητο και ψυχαναγκαστικό νεαρό υπάλληλο στο Χάροντς του Λονδίνου, ο οποίος έχει σκοπό να το πουλήσει. Με την άφιξή του στην περιοχή, ο πόλεμος που ξεσπά είναι αδυσώπητος, και όπως αποδεικνύεται όχι μόνο για το σπίτι και τον λαχανόκηπο αλλά και για την αφοσίωση μιας νεαρής κοπέλας που έχει πάρει τη λαγουδοοικογένεια υπό τη προστασία της.

Ελεύθερη διασκευή του ήρωα βιβλίων της Μπέατριξ Πότερ είναι αυτή η τόσο διασκεδαστική ταινία που συνδυάζει αρμονικά και με εξαιρετική τεχνική αρτιότητα ηθοποιούς και κινούμενα σχέδια. Είναι πραγματικά να χαζεύεις την κίνηση, τις εκφράσεις και τη μορφή των ψηφιακών χαρακτήρων που φαντάζουν απόλυτα αληθινοί σε κάθε σκηνή, χωρίς να χάνουν ούτε λεπτό την παραμυθένια παιδικότητά τους. Πέραν αυτού, όμως το σενάριο και οι διάλογοι των Ρομπ Λίμπερ και Γουίλ Γκλουκ καταφέρνουν αυτό που σπάνια γίνεται σε μια ταινία που γυρίζεται για παιδιά: να λειτουργεί χωρίς κανέναν συμβιβασμό και για όλους τους θεατές, ανεξαρτήτως ηλικίας, με αποτέλεσμα να γίνεται κυριολεκτικά ταινία για όλη την οικογένεια. Μεγάλο ρόλο στην επιτυχία αυτή παίζουν και οι ερμηνείες τόσο των ηθοποιών, με τον Ντόμναλ Γκλήζον να κυκλοφορεί στην οθόνη στα όρια του καρτούν και τον Τζέημς Κόρντεν να δίνει ρέστα ως Πήτερ Ράμπιτ. Γρήγορο, χαριτωμένο, αστείο και ατακαδόρικο, το φιλμ ξεχωρίζει μίλια από τις αναρίθμητες παιδικές ταινίες που κυκλοφορούν η μία μετά την άλλη, προσφέροντας αβίαστο γέλιο και την ιδανική διέξοδο για μια οικογενειακή βραδιά. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)