The Peanut Butter Falcon (2019)


Ελληνικός τίτλος: Το Γεράκι του Φιστικοβούτυρου

Δραματική κομεντί σε σκηνοθεσία Τάυλερ Νίλσον και Μάικλ Σουώρτς, με τους Σάια ΛαΜπουφ, Ντακότα Τζόνσον, Ζακ Γκότσαγκεν, Τόμας Χέηντεν Τσερτς, Μπρους Ντερν.

Ο Ζακ, ένας νεαρός με σύνδρομο Down, δραπετεύει από τον οίκο ευγηρίας όπου φιλοξενείται, για να κυνηγήσει το όνειρό του και να γίνει σπουδαίος παλαιστής. Με σκοπό να γνωρίσει από το κοντά το ίνδαλμά του, τον Μαχητή του Αλατόνερου, και να εκπαιδευθεί στο πλευρό του, ο Ζακ, περιπλανιέται στους βαλτότοπους όπου και συναντά τυχαία τον Τάυλερ. Φυγάς κι αυτός, κυνηγημένος από κάτι αγριεμένους ψαράδες καβουριών που δεν πολυγούσταραν να χρησιμοποιεί τις παγίδες τους, γίνεται έξαφνα προστάτης και αδελφός του πεισματάρη Ζακ, στον οποίο υπόσχεται να τον βοηθήσει να φτάσει στον προορισμό του. Στο μεταξύ, τα ίχνη τους εντοπίζει και η Έλενορ, εθελόντρια στον οίκο ευγηρίας, που αναζητά τον Ζακ τόσο για την ασφάλειά του όσο και για να μην αντιμετωπίσει η ίδια κυρώσεις για τη φυγή του.

Με έναν αλλόκοτο τίτλο και με περίσσια αποθέματα ανθρωπιάς και καλοσύνης, "Το Γεράκι του Φιστικοβούτυρου" είναι σίγουρα από τις πιο ευχάριστες, μικρές εκπλήξεις. Ταινία δρόμου που εκμεταλλεύεται στο έπακρο και τα φυσικά τοπία, με ένα αξιαγάπητο επιτελείο πρωταγωνιστών και χωρίς καθόλου καθωσπρεπίστικες διδαχές, κυλά ευχάριστα μα και συναρπαστικά, με καλοζυγισμένες δόσεις χιούμορ και αγωνίας, αλλά πάνω από όλα με μπόλικη αγάπη που σου ζεσταίνει την ψυχούλα. Αξιαγάπητος και συνεπέστατος στον ρόλο του Ζακ ο πρωτοεμφανιζόμενος Ζακ Γκότσαγκεν, πανέμορφη και με μια αδιόρατη στόφα σταρ η Ντακότα Τζόνσον, ενώ ο Σάια ΛαΜπυφ, ό,τι κι αν λένε οι haters στον κόσμο όλο, εγώ επιμένω πως είναι ηθοποιάρα που ο φακός λατρεύει.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις κομεντί, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano εδώ.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)