Kraftidioten (2014)


Ελληνικός τίτλος: Με σειρά εξαφάνισης

Θρίλερ του Χανς Πέτερ Μόλαντ, με τους Στέλαν Σκάρσγκάαρντ, Πέτερ Άντερσον, Μπρούνο Γκανζ, Πολ Σβέρε Χάγκεν, Μπιργκίτε Χγορτ Σόρενσεν. 

Όταν ο γιος του δολοφονείται από μέλη μιας συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών, ο Νιλς ξεκινά μια αιματοβαμμένη διαδρομή εκδίκησης. 

Αν δεν ήταν σκανδιναβική παραγωγή, θα μπορούσε να ήταν ταινία των Κοέν ή του Ταραντίνο. Από τις σπάνιες φορές που η βία παντρεύεται τόσο αρμονικά τη λεπτή ειρωνεία και το μαύρο χιούμορ, σε μια ταινία που κατορθώνει μέχρι τέλους να μην χάνει λεπτό τις ισορροπίες της. Ο σκηνοθέτης (γνωστός μας και από τη Γη της Επαγγελίας), στήνει το πολυάριθμο επιτελείο των ηθοποιών του (όσο πιο πολλούς έχεις, τόσο πιο πολλούς σκοτώνεις) με τον δέοντα τρόπο μπροστά στην κάμερα ώστε να μην γίνουν λεπτό καρικατούρες και να συζητούν -από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σοβαρά θέματα- με απόλυτη σοβαρότητα και πειστικότητα, την ίδια ώρα που μπορεί να ετοιμάζονται να δολοφονήσουν κάποιον. Υπέροχος τόσο ο Σκάρσγκάαρντ στον ρόλο του εκδικητή πατέρα (μακριά από αντίστοιχα πρότυπα τύπου Λίαμ Νήσον), αλλά και ο Πολ Σβέρε Χάγκεν, στον ρόλο τού Δούκα, του βαρώνου των ναρκωτικών. Α, κι αν τυχόν χάσετε το μέτρημα όσων ξεπαστρεύονται κατά τη διάρκεια της ταινίας, μην ανησυχείτε, μπορείτε πάντα να ανατρέξετε στις κάρτες-κηδειόχαρτα που εμφανίζονται στην οθόνη. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις σειρών και κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τα θρίλερ και το μυστήριο, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)