Fanny (1932) (A/M)



Μετά τη μεγάλη επιτυχία του Marius, τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο, ο Μαρσέλ Πανιόλ γράφει το θεατρικό Fanny, το οποίο επίσης μεταφέρεται στον κινηματογράφο, σε σκηνοθεσία Μαρκ Αλλεγκρέ. 

Το έργο ξεκινά ακριβώς τη στιγμή που τελειώνει το πρώτο μέρος, με τη Φαννύ απαρηγόρητη από την ξαφνική αναχώρηση του Μάριου. Ο καιρός περνά χωρίς νέα του, αλλά στο μεταξύ η Φαννύ συνειδητοποιεί πως είναι έγκυος. 

Εξαιρετική ταινία και το δεύτερο μέρος της τριλογίας της Μασσαλίας (ακολούθησε ο César, to 1936), με το ίδιο καστ να επαναλαμβάνει τους ρόλους του, σε μια μεστή, γεμάτη καρδιά και ειλικρίνεια ταινία-τοιχογραφία ολόκληρης της πόλης αλλά και μιας ολόκληρης εποχής. Το αξιοθαύμαστο είναι πως η Fanny κατορθώνει να στέκει επάξια στο ύψος της, με εξαιρετικές ερμηνείες στο ίδιο μοτίβο (παρά την αλλαγή σκηνοθέτη), που τοποθετούν ακόμα καλύτερα τους χαρακτήρες στο αφηγηματικό πλαίσιο, παρουσιάζοντάς τους περισσότερο ολοκληρωμένους. Διαμάντι. Πρωταγωνιστούν οι Ρεμύ, Οράν Ντεμαζί, Φερνάρ Σαπέν, Αλίντα Ρουφ, Πιερ Φρεναί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)