Ένα κορίτσι για δύο (1963) (Α/Μ)


Αιθηματική κωμωδία της Finos, σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με τους Αλέκο Αλεξανδράκη, Κώστα Βουτσά, Ζωή Λάσκαρη, Μάρθα Καραγιάννη, Ρένα Βλαχοπούλου, Γιάννη Βογιατζή. 

Ο Κίμων, καθηγητής φιλοσοφικής, έχει αποποιηθεί τον έρωτα και απαγορεύει στα αδέρφια του να ερωτευθούν και τους ορκίζει σε αγαμία. Ο Άρης, ο μικρός αδερφός που τα έχει με μια τραγουδίστρια, για να τον κάνει να αλλάξει γνώμη και να τον αφήσει να την παντρευτεί, του τη συστήνει ως δακτυλογράφο, ώστε να τη γνωρίσει και να τη συμπαθήσει. Αυτό που δεν περίμενε κανείς, όμως, είναι πως ο ανέραστος καθηγητής την ερωτεύεται κεραυνοβόλα. 

Πρόκειται για ακόμη μια μεταφορά θεατρικού έργου στον κινηματογράφο και πιο συγκεκριμένα του "Ερωτευθείτε παρακαλώ!" του δίδυμου Τσιφόρου-Βασιλειάδη, που είχαν ανεβάσει ο Κώστας Ρηγόπουλος με την Κάκια Αναλυτή. Στην απολαυστική και με σωστό ρυθμό κινηματογραφική του διασκευή, ο Δαλιανίδης επιστρατεύει την Α' Εθνική των πρωταγωνιστών της Finos, έως και τη Ρένα Βλαχοπούλου, την οποία και πείθει να αναλάβει β' ρόλο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Disorder (2024)

Αρραβωνιάσματα (1950) (Α/Μ)

O τελευταίος πειρασμός (1964) (Α/Μ)

Les amours d'Anaïs (2021)

Κινηματογράφοι- Village @ The Mall (Αίθουσες 1-11)