Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης (2015)


Κωμωδία της Odeon, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου, με τους Ρένια Λοϊζίδου, Τάκη Σπυριδάκη, Βασίλη Ορκόπουλο, Δημήτρη Μακαλιά, Κλέλια Ρενέζη, Λεωνίδα Καλφαγιάννη, Μαρία Γεωργιάδου, Μπέττυ Μαγγίρα. 

Η Ιοκάστη, μια ημίτρελη, νεόπολουτη αστή, είναι πεπεισμένη πως η μανικιουρίστα της δολοφονήθηκε. Έτσι, στο δείπνο που ετοιμάζει για το βράδυ, κάνει τα πάντα για να ανακαλύψει το δολοφόνο. 

Μεγάλη επιτυχία στο θέατρο, το έργο του Άκη Δήμου μεταφέρεται στο σινεμά με καλές προθέσεις, αλλά και με πλήρη τρικυμία εν κρανίω. Οι σεναριαές επεμβάσεις για να προστεθούν πρόσωπα και δράση στο πρωτότυπο υλικό είναι ξένες προς την ιστορία και σαφώς υποδεέστερες του αρχικού κειμένου και ως επί τω πλείστον εξυπηρετούν σε χοντροκομμένα cameos γνωστών τηλεοπτικών προσώπων, άνευ λόγου και ουσίας. Το καστ είναι ασύνδετο, με κυρίαρχη σαφέστατα τη Ρένια Λοϊζίδου, ο οποία όμως μιμείται σε ενοχλητικό βαθμό τη Μαίρη Αρώνη στο "Η γυναίκα μου τρελλάθηκε". Οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές έχουν καλές στιγμές, αλλά το σύνολο υποφέρει, καθώς είναι αδούλευτο. Ο δε σκηνοθετικός ρυθμός ακολουθεί τις γρήγορες ταχύτητες του θεατρικού με την ατάκα στην ατάκα, αλλά στο σινεμά χρεάζεσαι και μια ανάσα ή τουλάχιστον χρειάζεσαι ευρηματικό μοντάζ, αντί των ιλλιγγιωδών cut από πρόσωπο σε πρόσωπο. Το φινάλε δε είναι να βάζεις τα κλάματα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)