Bacalaureat (2016)


Ελληνικός τίτλος: Η αποφοίτηση

Δραματική ταινία της Wild Bunch, σε σκηνοθεσία Κριστιάν Μουνγκίου, με τους Αντριάν Τιτιένι, Μαρία-Βικτόρια Ντράγκους, Ράρες Άντριτσι, Λία Μπουγκνάρ, Μαλίνα Μανόβιτσι, Βλαντ Ιβάνωφ. 

Ένας γιατρός περιμένει να ολοκληρωθούν οι απολυτήριες εξετάσεις της κόρης του ώστε να συμπληρώσει τη βαθμολογία που της χρειάζεται για την υποτροφία στο Καίμπριτζ. Όμως, τη δεύτερη μέρα των εξετάσεων, πέφτει θύμα επίθεσης και με το χέρι και την ψυχολογία της τραυματισμένα, η υποτροφία δεν φαντάζει πια τόσο σίγουρη, οπότε, ο πατέρας της αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα δικά του χέρια. 

Οι υποχωρήσεις και οι θυσίες ενός γονέα στη Ρουμανία του σήμερα, τα όνειρα που εμείς προβάλλουμε στα παιδιά μας, οι φιλίες, οι ξεφτισμένοι έρωτες και το αύριο μιας ολόκληρης χώρας μπαίνουν στο μικροσκόπιο του σκηνοθέτη, που με αφορμή ένα τόσο απλό γεγονός στήνει μια συναρπαστική ταινία. Με την κάθε σεκάνς και ένα φροντισμένο μονοπλάνο, ο Μουνγκίου εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις εξαιρετικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών του και δείχνει πώς ένα τυχαίο περιστατικό μπορεί να να εξελίξει σε θρίλερ την καθημερινότητα του καθενός μας, ενώ την ίδια στιγμή παραδίδει μαθήματα σινεμά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)