Deepwater Horizon (2016)


Περιπέτεια της Summit, σε σκηνοθεσία Πήτερ Μπεργκ, με τους Μαρκ Γουώλμπεργκ, Κερτ Ράσσελ, Τζων Μάλκοβιτς, Τζίνα Ροντρίγκεζ, Κέητ Χάντσον. 

Η αληθινή ιστορία του ατυχήματος στην πλωτή δεξαμενή Deepwayer Horizon, που κόστισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους από το πλήρωμα και προκάλεσε τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού το 2010, όταν εκατομμύρια τόνοι πετρελαίου χύθηκαν στη θάλασσα. 

Πρόκειται για μια σοβαρή μπλοκμπαστεριά, γυρισμένη με μεράκι και σωστές ισορροπίες ανάμεσα στην ανάλυση χαρακτήρων, την καταγραφή των πραγματικών γεγονότων και τη χορταστική περιπέτεια. Αφηγείται την ιστορία και παρουσιάζει τους ανθρώπους της χωρίς να πλατειάζει λεπτό, στηρίζεται στον Μαρκ Γουώλμπεργκ, ο οποίος -χωρίς να είναι ο καλύτερος ηθοποιός του κόσμου- μπορεί και σηκώνει επάξια ταινίες στους ώμους του, λέει αλήθειες και αφήνεται σε ένα εντυπωσιακό φινάλε καταστροφής με τα ειδικά εφφέ να παίρνουν τονπρώτο ρόλο, χωρίς όμως να κουράζουν. Αν η ταινία εξυμνεί κάτι με απόλυτη επιτυχία, αυτό είναι η ανθρώπινη βλακεία, με βάθος μεγαλύτερο από το σωλήνα διάτρησης της δεξαμενής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)