Anastasia: Once Upon a Time (2020)


Ελληνικός τίτλος: Αναστασία -Μια φορά κι έναν καιρό

Οικογενειακή ταινία φαντασίας της Conglomerate σε σκηνοθεσία Μπλέηκ Χάρις, με τους Έμιλυ Κάρεϋ, Αμάια Μίλλερ, Αρμάντο Γκουτιέρεζ, Μπράντον Ράουθ.

Στη Ρωσία του 1917, ο Λένιν εισβάλλει στα ανάκτορα του Τσάρου Νικολάου. Η οικογένεια των Ρομανώφ προσπαθεί να ξεφύγει με τη βοήθεια του μάγου Ρασπούτιν που ανοίγει μια πύλη στον χωροχρόνο, όμως τελικά κατορθώνει να δραπετεύσει μόνο η πριγκίπισσα Αναστασία, η οποία μεταφέρεται στην Αμερική του 1988. Εκεί τη συναντά τυχαία η μικρή Μέγκαν, βιβλιοφάγος και λάτρης της Ιστορίας, η οποία χωρίς να γνωρίζει την πραγματική της ταυτότητα γίνεται αμέσως φίλη της. Εν τω μεταξύ, ο Ρασπούτιν υπό την επήρεια της μάγισσας Γιάρα, ακολουθεί τα ίχνη της Αναστασίας για να την επιστρέψει στα χέρια του Λένιν.

Αρκεί να δει κανείς τη γενειάδα του Ρασπούτιν και την περούκα του Λένιν στα πρώτα κιόλας λεπτά της ταινίας για να αρχίσει να ανησυχεί για όσα έπονται. Η αγαπημένη ιστορία της Αναστασίας ακολουθεί μια άλλη, πιο σύγχρονη τροπή, αλλά η παραγωγή, το σενάριο και οι ερμηνείες είναι απερίγραπτες ή τουλάχιστον συναγωνίζονται τη γενειάδα του Ρασπούτιν και την περούκα του Λένιν. Με προϋπολογισμό που δεν αρκεί για μια τόσο φιλόδοξη παραγωγή αλλά και χωρίς την ικανότητα να κρύψει τη φτώχια της, η ταινία αναλώνεται σε ανούσιες πλακίτσες, κοστούμια από εποχιακά καταστήματα για τις αποκριές, σενάριο σχολικής παράστασης και για να ολοκληρωθεί το χάος, τρία τραγούδια που ακούγονται στα καλά καθούμενα και σε κάνουν να πιστέψεις ότι θα δεις μιούζικαλ, αλλά τελικά το μετάνιωσαν φαίνεται, οπότε η ταινία δεν είναι μιούζικαλ. Ο Αρμάντο Γκουτιέρεζ που υποδύεται τον Ρασπούτιν με αυτήν τη συγκεκριμένη γενειάδα είναι και ο παραγωγός της ταινίας. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες φαντασίας, θα βρείτε το αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)