No sleep 'til Christmas (2018)


Τηλεοπτική αισθηματική κομεντί του Freeform σε σκηνοθεσία Φιλ Τρέιλ, με τους Οντέτ Άνναμπλ, Ντέηβ Άνναμπλ, Τσαρλς Μάικλ Ντέηβις.

Δύο άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι υποφέρουν από αϋπνίες που τους καταρρακώνουν. Από τη μία, έχουμε τη Λίζι, που εργάζεται σε εταιρεία εκδηλώσεων ενόσω προετοιμάζει τη μεγαλύτερη εκδήλωση της ζωής της: τον γάμο της με τον αγαπημένο της Τζος. Από την άλλη, έχουμε τον Μπίλυ, μπάρμαν και άρτι εργένη αφού η κοπέλα του τον παράτησε. Τα άυπνα βράδια τους τα περνούν η μεν οδηγώντας χωρίς λόγο στην πόλη και ο δε κάνοντας τζόγκινγκ. Έως ότου ένα βράδυ, η Λίζι χτυπά τον Μπίλυ με το αυτοκίνητό της, χωρίς να του προκαλέσει τίποτα σοβαρό. Και όσο τον έχει δίπλα της, στη θέση του συνοδηγού και συζητούν τα διαδικαστικά, συμβαίνει το θαύμα: αμφότεροι κοιμούνται βαθιά μέχρι το επόμενο πρωινό. Είναι η Λίζι που λίγες άυπνες νύχτες αργότερα συνειδητοποιεί ότι τελικά ήταν αυτός ο άγνωστος που την έκανε να απολαύσει μια νύχτα ύπνου, οπότε αποφασίζει να τον εντοπίσει και να του προσφέρει χρήματα για να κοιμάται μαζί της, χωρίς βέβαια να το πει στον αρραβωνιαστικό της, διότι άντε τώρα να του εξηγείς τα ανεξήγητα.

Όχι ακριβώς η κλασική χριστουγεννιάτικη τηλεταινία που μας έχουν συνηθίσει τα άλλα δίκτυα, τα οποία έχουν διαπρέψει στο είδος. Εδώ είναι η κεντρική ιστορία -αρκούντως χαριτωμένη και πρωτότυπη είναι η αλήθεια- που κάνει τη διαφορά, με τα Χριστούγεννα απλά ως χρονικό σημείο αναφοράς και ευκαιρία για ολίγη εορταστική ατμόσφαιρα. Χαριτωμένο θα βρείτε και το πρωταγωνιστικό δίδυμο, με έξτρα χημεία εγγυημένη μεταξύ τους αφού είναι ζευγάρι και στην πραγματικότητα. Εκεί που τα χαλάει λίγο είναι ακριβώς στη σοβαρότητα με την οποία πάει να αντιμετωπίσει την τρέλα της κεντρικής του ιδέας και εκεί είναι που σκέφτεσαι ότι τα εξειδικευμένα στις χριστουγεννιάτικες τηλεταινίες κανάλια θα το είχαν πήξει στο γκι και στα φωτάκια και θα άφηναν την όποια σοβαρότητα στην άκρη. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)