Si yo fuera rico (2019)


Ελληνικός τίτλος: Όταν έγινα πλούσιος 

Κομεντί των Filmax/Paramount σε σκηνοθεσία Αλβάρο Φερνάντεζ Αρμέρο, με τους Άλεξ Γκαρσία, Αλεξάντρα Χιμένεζ, Τζόρντι Σάντσεζ, Αντριάν Λάστρα, Ντιέγκο Μαρτίν, Φράνκυ Μαρτίν.

Ο Σάντι, ένας άντρας με μόνιμα οικονομικά προβλήματα και ζωή ελαφρώς μπάχαλο, φέρνει κατά πως φαίνεται τη γυναίκα του στα όριά της, η οποία και του ζητά διαζύγιο. Με τον ίδιο να την αγαπά ακόμα, αλλά εκείνη προφανώς ανένδοτη, ο Σάντι συνειδητοποιεί πως έχει μπει στη ζωή της ένας παλιός του συμμαθητής που τότε όλοι κορόιδευαν για τα κιλά του στο σχολείο. Μόνο που τώρα ο Μάριο είναι ένας επιτυχημένος, ευκατάσταστος επαγγελματίας, με γυμνασμένο σώμα και καλλιέργεια, που πλέον είναι διευθυντής του σούπερ μάρκετ όπου εργάζεται η προσεχώς τέως γυναίκα του Σάντι. Κι εκεί που νόμιζε πως δεν έχει πια καμία ελπίδα να ανακάμψει σε οτιδήποτε στη ζωή του, κερδίζει €25 εκατ. στο λαχείο, γεγονός όμως που, ακολουθώντας τις συμβουλές ενός τραπεζίτη, αποκρύπτει από τους πάντες και πρωτίστως από τη γυναίκα του, αφού βάσει νομοθεσίας δικαιούται τα μισά.

Remake της άπαιχτης στην Ελλάδα γαλλικής ταινίας "Ah! Si j'étais riche" του 2002, με πιο έντονο μεσογειακό ταμπεραμέντο, καλοδεχούμενες υπερβολές και με έναν γοητευτικό από κάθε άποψη πρωταγωνιστή. Ο Άλεξ Γκαρσία, στον ρόλο του κάποτε κακόμοιρου και νυν εκατομμυριούχου Σάντι, χειρίζεται με ψυχραιμία της ακρότητες του ρόλου, προσδίδοντας μάλιστα την απαιτούμενη ανθρωπιά στον χαρακτήρα. Με χιούμορ που βγαίνει από το βλέμμα και το σώμα, προσγειωμένος με αληθοφάνεια στην κωμική πραγματικότητα της ιστορίας και με περίσσια κομψότητα, κερδίζει από την πρώτη στιγμή τη συμπάθειά μας, ενόσω μάλιστα δίνει το στίγμα ανθρωπιάς και στους υπόλοιπους ρόλους που τον περιστοιχίζουν. Στο ευρύτερο αυτό αξιοπρεπές πλαίσιο, κάποιες σκηνές εκτροχιασμένου χιούμορ στα όρια της πλάκας φαντάζουν εκτός θέματος, όμως δεν είναι αρκετές για να χαλάσουν το εν γένει ευχάριστο σύνολο και να σβήσουν το μόνιμο χαμόγελο από το πρόσωπο του θεατή. Πολύ ενδιαφέρουσες οι μουσικές παραλλαγές του "If I were a rich man" από τον "Βιολιστή στη στέγη" που ακούγονται στην ταινία.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις κομεντί, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)