The proposal (2009)


Ελληνικός τίτλος: Η πρόταση

Αισθηματική κωμωδία των Touchstone/Miramax σε σκηνοθεσία Ανν Φλέτσερ, με τους Σάντρα Μπούλοκ, Ράυαν Ρέυνολντς, Μαίρη Στήνμπέργκεν, Κραιγκ Τ. Νέλσον, Μπέτυ Γουάιτ, Μάικλ Νούρι, Ντένις Ο'Χέαρ, Όσκαρ Νουνιέζ.

Η Μάργκαρετ Τέητ, αρχισυντάκτρια σε μεγάλο εκδοτικό οίκο κινδυνεύει να χάσει τα πάντα εντελώς ξαφνικά, όταν από αμέλειά της δεν ανανεώνει τη βίζα εργασίας της στις ΗΠΑ και πλέον απειλείται με άμεση απέλαση στον Καναδά. Μοναδική της σωτηρία είναι ο Άντριου Πάξτον, ο βοηθός της -σκλάβος της για ακρίβεια- από τον οποίο απαιτεί να την παντρευτεί. Μόνο που αυτή τη φορά δεν έχει εκείνη το πάνω χέρι, αφού ο Άντριου, συνειδητοποιώντας τη σημασία του δικού του "ναι", αποφασίζει να το εκμεταλλευθεί προς όφελός του. Έτσι, της ζητά προαγωγή και αύξηση, ενώ της ανακοινώνει πως εφόσον "παντρεύονται" θα πρέπει να ταξιδέψουν στην Αλάσκα για να γνωρίσει την οικογένειά του. Άλλωστε, τα πάντα πρέπει να είναι πιστευτά και ρεαλιστικά, αφού στο κατόπι τους έχουν έναν ομοσπονδιακό πράκτορα από την Υπηρεσία Μετανάστευσης, που δεν πείθεται και τόσο για τον "έρωτά" τους.

Είναι στα σίγουρα μια από τις πιο αστείες και απολαυστικές ρομαντικές κομεντί και μάλιστα με πρωταγωνιστικό ζευγάρι που ενδεχομένως δεν θα σου περνούσε από το μυαλό εκείνη την εποχή. Σέξυ και με αξεπέραστο κωμικό τέμπο ο Ράυαν Ρέυνολντς, εξίσου ελεγχόμενα αστεία η Σάντρα Μπούλοκ και μάλιστα συναρπαστικά συμπαθής παρά τον αντιπαθητικό χαρακτήρα που υποδύεται. Δυστυχώς, όμως, η "Πρόταση" χάνει την ουσιαστική δυναμική της όταν καταφεύγει στις χοντράδες με τη γιαγιά (χάρμα ιδέσθαι πάντως η Μπέτυ Γουάιτ) και τον πολυπράγμονα Ραμόν, με έναν Όσκαρ Νουνιέζ να ξεπερνά κάθε όριο κομψότητας, σε μια ταινία που δεν έχει ανάγκη από τέτοιου είδους πλακίτσες. Είναι όμως τόσο καλοφτιαγμένο το αισθηματικό ταξίδι της Κέητ και του Άντριου, που συγχωρείς τα όποια λάθη και παραδίδεσαι στο ρομάντσο τους.


Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις κομεντί, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano εδώ.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)