The Royal Treatment (2022)


Ελληνικός τίτλος: Βασιλική Μεταχείριση

Αισθηματική κομεντί του Netflix σε σκηνοθεσία Ρικ Τζέηκομπσον, με τους Λάουρα Μαράνο, Μένα Μασούντ, Τσέλσι Πρέστον-Κρέυφορντ, Γκρέης Μπέντλεϋ-Τσιμπουά, Κάμερον Ρόουντς, Πωλ Νόρελ, Τιουίλα Μπλέηκλυ.

Η Ίζυ, μια νεαρή κομμώτρια ιταλικής καταγωγής στη Νέα Υόρκη, ονειρεύεται να ταξιδέψει στον κόσμο, μόνο που τα λεφτά που φύλαγε για το όνειρό της πάνε χαμένα, όταν αποπληρώνει στον διαχειριστή του καταστήματος το μεγάλο κόστος μιας πυρκαγιάς. Έτσι, όταν της τηλεφωνούν εκ μέρους του πρίγκιπα της Λαβάνια και της ζητούν να τον κουρέψει, πηγαίνει αμέσως, τρελή από χαρά, αφού η αμοιβή της θα ήταν εξίσου πριγκιπική. Το θέμα όμως είναι πως ο βοηθός του Πρίγκιπα Τόμας τής τηλεφώνησε από παρεξήγηση, αφού είχε μπερδέψει το όνομα του δικού της κομμωτηρίου με αυτό ενός διάσημου οίκου που του είχαν συστήσει. Παρ' όλα αυτά και παρά την αρχική, όχι και τόσο καλή, γνωριμία με τον Τόμας, η Ίζυ τελικά αναλαμβάνει τις κομμώσεις και το μακιγιάζ του πριγκιπικού γάμου, και κάπως έτσι, μαζί με τις δύο κοπέλες που δουλεύουν μαζί της, ταξιδεύει για τη Λαβάνια, όπου θα γνωρίσει νέους ανθρώπους και έθιμα, θα ανακαλύψει το νόημα της ζωής της και εν τέλει θα βρει τον μεγάλο έρωτα.

Τελειωμό φαίνεται να μην έχουν οι διάσπαρτοι πρίγκιπες μικρών ανύπαρκτων χωρών που κυκλοφορούν σαν τα καλά παιδιά ανάμεσά μας και γνωρίζουν όμορφες, απλές κοπέλες που καταλήγουν βασίλισσες στο πλευρό τους. Εδώ, λοιπόν, ο Μένα Μασούντ (ο "Αλαντίν" της εκδοχής με ηθοποιούς της Disney) ενηλικιώνεται και ωριμάζει στο πλευρό της ατίθασης και αυθόρμητης κομμώτριας από τη Νέα Υόρκη που δεν μπορεί να κρατήσει το στόμα της κλειστό. Εντάξει, χαριτωμένο το love story, αλλά τίποτα άλλο από όσα συμβαίνουν δεν βγάζει νόημα υπό καμία συνθήκη. Εκτός κλίματος οι ακραία υπερβολικές φιλενάδες της που μοιάζουν να ήρθαν από άλλη ταινία ή από reality στο Νιου Τζέρσεϋ.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις κομεντί, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)

Fourmi (2019)

Ο Θόδωρος και το δίκανο (1962) (Α/Μ)