Avengers: Age of Ultron (2015) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Εκδικητές -Η εποχή του Ultron

Κόμικ περιπέτεια φαντασίας της Marvel, σε σκηνοθεσία Τζος Γουέντον, με τους Ρόμπερτ Ντάουνυ Τζούνιορ, Κρις Έβανς, Σκάρλετ Γιόχανσον, Κρις Χέμσγουορθ, Μαρκ Ράφαλο, Τζέρεμυ Ρέννερ, Τζέημς Σπέηντερ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Ντον Τσηντλ, Άαρον-Ταίυλορ Τζόνσον, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Πωλ Μπέτανυ, Άντονυ Μακί. 

Το εντυπωσιακό καστ ηθοποιών/υπερηρώων από το σύμπαν της Marvel ενώνεται για δεύτερη φορά στη μεγάλη οθόνη για μια πολλά υποσχόμενη υπερπαραγωγή φαντασίας, με επικές μάχες, συναρπαστικές συγκρούσεις και θεαματικά οπτικά εφφέ. Αυτή τη φορά, ένα ειρηνευτικό λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης σχεδιασμένο από τον Τόνυ Σταρκ πέφτει σε λάθος χέρια, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια οντότητα με διεστραμμένη αντίληψη για τη σωτηρία του κόσμου που μεταφράζεται σε αφανισμό της ανθρωπότητας. 

Όλα τα στοιχεία μιας χορταστικής περιπέτειας είναι εδώ, έτοιμα να ικανοποιήσουν τους fan του είδους, αλλά το γλυκό στη δεύτερη ταινία των Εκδικητών δεν δένει με τον καλύτερο τρόπο. Αναμφισβήτητα πρόκειται περί μιας εντυπωσιακότατης παραγωγής, αλλά με σενάριο που χωλαίνει και κρεμάει στις σκηνές που παρεμβάλλονται μεταξύ των μαχών. Παρά την επανάληψη όλων των επιτυχημένων στοιχείων της πρώτης ταινίας, εδώ διακρίνεις εύκολα ένα άγχος να την κάνουν πιο σοβαρή και με περισσότερη εμβάθυνση στους χαρακτήρες, με αποτέλεσμα οι πιο ισχυροί άνθρωποι της Γης (και όχι μόνο) να κλαίνε τη μοίρα τους σε κάποιες αμήχανες διαλογικές σκηνές, οι οποίες χαλάνε τη ροή του συνόλου και κάνουν την ταινία να δείχνει αδικαιολόγητα μεγάλη σε διάρκεια. Εντυπωσιακή στο σύνολό της, αλλά αδύναμη στα επί μέρους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)