Les mariés de l'an deux (1971)


Ελληνικός τίτλος: Παντρεμένοι αλά... γαλλικά

Κωμική περιπέτεια της Gaumont, σε σκηνοθεσία Ζαν-Πωλ, Ραπενώ, με τους Ζαν-Πωλ Μπελμοντό, Μαρλέν Ζομπέρ, Λάουρα Αντονέλλι, Μισέλ Ωκλαίρ, Ζυλιέν Γκυγιομάρ, Σάμι Φρέυ. 

Αφού σκοτώνει έναν αριστοκράτη στην προεπαναστατική Γαλλία, ο Νικολά Φιλιμπέρ πηγαίνει σκαστός στην Αμερική, όπου μέσα σε λίγα χρόνια κάνει την τύχη του. Όμως, δεν μπορεί να παντρευτεί την κόρη του πλούσιου αφεντικού του, καθώς είναι ήδη παντρεμένος. Έτσι, επιστρέφει στη χώρα του, όπου η γαλλική επανάσταση έχει θεσμοθετήσει πλέον το διαζύγιο, έτοιμος να κάνει το τελευταίο βήμα που απομένει για να ξεκινήσει εντελώς από την αρχή τη ζωή του. Έλα, όμως, που θα βρει μια Γαλλία εντελώς αλλαγμένη μετά την επανάσταση, με νέες συνθήκες που οδηγούν μόνο σε προβλήματα και αναποδιές. 

Τυπική περιπέτεια των '70s, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Μπελμοντό, η ταινία έχει την πλάκα της όταν σατιρίζει τα γεγονότα των πρώτων χρόνων που ακολούθησαν της επανάστασης, αλλά αναλώνεται σε κυνηγητά και εύκολα αστειάκια. Οφείλω να της αναγνωρίσω πάντως, ότι απογειώνεται όταν το σενάριο της επιτρέπει να βγάλει σκηνές βγαλμένες μέσα από την παράδοση του γαλλικού μπουλβάρ. Αυτές, όμως, δεν αρκούν για να απογειώσουν και το σύνολο από τα τετριμμένα. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)