Our brand is crisis (2015)


Ελληνικός τίτλος: Πολιτική μας είναι η κρίση

Δραματική πολιτική ταινία της Warner, σε σκηνοθεσία Ντέηβιντ Γκόρντον Γκρην, με τους Σάντρα Μπούλοκ, Μπίλλυ Μπομπ Θόρντον, Άντονυ Μακί, Χοακίμ ντε Αλμέιντα, Ανν Ντάουντ, Ζόε Καζάν, Οκτάβιο Γκόμεζ Μπέρριος. 

Μια αμερικανική εταιρεία πολιτικών συμβούλων προσλαμβάνει μια κορυφαία επικοινωνιολόγο για να τους βοηθήσει στην εκλογή του υποψήφιου προέδρου στη Βολιβία. Με τραυματισμένο παρελθόν, τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά, η ολίγον εκκεντρική αλλά αποφασιστική Τζέην καλείται να ανατρέψει τα καταστροφικά ποσοστά των δημοσκοπήσεων και να οδηγήσει τον υποψήφιό της στη νίκη. Παρά την εμπειρία της, όμως, πέφτει θύμα και η ίδια των δικών της καλών προθέσεων. 

Φιλόδοξη ταινία που ενδιαφέρεται να μιλήσει για αλήθειες στο πολιτικά παιχνίδια που παίζονται καθημερινά, καθώς και για τα επικοινωνιακά τρυκ που επιστρατεύονται για την καθοδήγηση και χειραγώγηση των μαζών. Με ένα δυναμικό καστ στη διάθεσή της και εν δυνάμει ενδιαφέροντες ρόλους, η ταινία αναλώνεται σε επαναλήψεις και αναμασά γεγονότα και καταστάσεις που έχουμε ήδη δει σε δεκάδες άλλες, χωρίς να κατορθώνει να κάνει τη διαφορά. Έχεις την εντύπωση πως απευθύνεται σε αφελείς μάζες θεατών, ίδιες με τις μάζες των ψηφοφόρων που παραπλανούνται στην ταινία, αφού τα όσα "ανακαλύπτει" και προάγει είναι γνωστά εδώ και χρόνια. Θα μου πείτε πως ενδεχομένως δεν γνωρίζουν οι πάντες τα πάντα και πως υπάρχουν πολίτες στον κόσμο αυτό που θα ευαισθητοποιηθούν παρακολουθώντας το φιλμ. Ενδεχομένως και να είναι έτσι, όμως ακόμα και αυτό δεν της επιτρέπει να κατατρέχει σε εγχειρίδιο κλισέ του παρελθόντος και να μειώνει οικουμενικά γεγονότα σε ένα μικρό, προσωπικό ανθρώπινο περίγυρο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)