The D Train (2015)


Ελληνικός τίτλος: Ένα τρελό reunion

Κωμωδία της Stage 6, σε σκηνοθεσία Άντριου Μόγκελ και Τζάραντ Πωλ, με τους Τζακ Μπλακ, Τζέημς Μάρσντεν, Κάθρυν Χαν, Τζέφρυ Τάμπορ, Κάυλ Μπόρννχάιμερ, Ράσσελ Πόσνερ. 

Ο Νταν δεν ήταν ποτέ το αγαπητό παιδί στο σχολείο. Ούτε σήμερα, όμως. Παντρεμένος με παιδί, ζει στην ίδια πόλη όπου μεγάλωσε, εργάζεται σε μια μικρή επενδυτική εταιρεία και έχει ανακηρύξει εαυτόν Πρόεδρο της λέσχης αποφοίτων του σχολείου, κάτι που δεν ενισχύει τη δημόσια εικόνα του. Όλα αλλάζουν, όμως, όταν βλέπει τον σούπερ γκόμενο και αθληταρά συμμαθητή του να πρωταγωνιστεί σε διαφημιστικό για αντιηλιακό στην τηλεόραση. Βάζει σκοπό της ζωής του να τον πείσει να έρθει στο reunion των 20 ετών και να γίνει ο ήρωας της τάξης. 

Κάπως έτσι ξεκινά η ταινία, με τον Τζακ Μπλακ να κάνει τα δικά του (ευπρόσδεκτα πάντα, αλλά πάντα τα ίδια) και να δημιουργεί την εντύπωση μιας τυπικής κωμωδίας καλών προθέσεων. Έλα, όμως, που τα πράγματα περιπλέκονται, με τον συνεσταλμένο Νταν να ερωτεύεται (ή κάτι τέτοιο) τον γκόμενο Όλιβερ και να αρχίζουν άλλες καταστάσεις που πηγαίνουν την ταινία αλλού, σίγουρα σε πιο ενδιαφέροντα μονοπάτια. Εκεί είναι που τα πράγματα γίνονται σαλάτα, γιατί ούτε το σενάριο ούτε οι δύο (;) άπειροι κινηματογραφικά σκηνοθέτες ξέρουν τι ακριβώς να κάνουν το υλικό τους, οπότε το χάνουν εντελώς και επαφίενται στα εύκολα. Και είναι πράγματι κρίμα, γιατί η ταινία λέει αλήθειες που ελάχιστες άλλες έχουν πει σχετικά και το πρωταγωνιστικό δίδυμο έχει δυναμική για πολλά περισσότερα. Παρ' όλα αυτά, είναι διασκεδαστική και όταν αφήνεται στην αλήθεια της γίνεται και τραγική.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)