Concussion (2015)


Ελληνικός τίτλος: Πίσω από το παιχνίδι

Δραματική βιογραφία των Columbia/Village, σε σκηνοθεσία Πήτερ Λάντεσμαν, με τους Γουίλ Σμιθ, Άλεκ Μπώλντουιν, Άλμπερτ Μπρουκς, Γκούγκου Μπάθα-Ρω, Λιουκ Γουίλσον, Άρλις Χάουαρντ. 

Η αληθινή ιστορία του παθοανατόμου Μπένετ Ομάλου, ο οποίος ανακάλυψε την πραγματική αιτία πίσω από τους φαινομενικά ασύνδετους μεταξύ τους θανάτους παικτών του ράγκμπυ, γεγονός που τον έφερε σε ανοιχτή σύγκρουση με την ιδιοκτησία των επαγγελματικών ομάδων. 

Πρόκειται για μια ακαδημαϊκά καλογυρισμένη βιογραφική ταινία που χειρίζεται ενδιαφέροντα θέματα, αλλά χωρίς να γίνεται απαραίτητα και ενδιαφέρουσα δραματουργικά. Στρωτή αφήγηση, καλές ερμηνείες, σοβαρή αντιμετώπιση, αλλά και σενάριο περιορισμένου βεληνεκούς, το οποίο δεν επιτρέπει στους χαρακτήρες του να αναδειχθούν σε κάτι περισσότερο από τα γεγονότα που χειρίζονται. Να θυμήσω πως η μη υποψηφιότητα του Γουίλ Σμιθ στα περσινά Όσκαρ ήταν ο κατ' ουσίαν ο λόγος που ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία περί αποκλεισμού των μαύρων ηθοποιών από τα βραβεία, εκτίμηση υπερβολική κατά τη γνώμη μου, αν αναλογιστεί κανείς την πεντάδα των υποψηφίων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)