Voici le temps des assassins (1956) (A/M)


Ελληνικός τίτλος: Να οι δολοφόνοι

Δραματικό νουάρ της Pathé, σε σκηνοθεσία Ζυλιέν Ντυβιβιέ, με τους Ζαν Γκαμπέν, Ντανιέλ Ντελόρμ, Ζεράρ Μπλαιν, Ζερμαίν Κερζάν, Λυσιέν Μπογκαίρ. 

Ο ιδιοκτήτης ενός διάσημου παρισινού εστιατορίου, στην καρδιά της πόλης, δίπλα στην αγορά, δέχεται την επίσκεψη μιας νεαρής κοπέλας που του ανακοινώνει πως είναι η κόρη της τέως συζύγου του. Με τη μητέρα της πλέον νεκρή, η κοπέλα δεν είχε πώς να ζήσει στη Μασσαλία και ζητά τη βοήθειά του. Εκείνος την παίρνει στη δούλεψή του, τη φιλοξενεί στο σπίτι του, αλλά με κάθε μέρα που περνά τα αισθήματά του για τη μικρή δυναμώνουν. 

Κρυφό και άγνωστο (για εμένα) διαμάντι του γαλλικού σινεμά που φέρει την υπογραφή ενός κορυφαίου αλλά όχι εξίσου αναγνωρισμένου σκηνοθέτη, ο οποίος συνυπογράφει την ιστορία και το σενάριο της ταινίας. Συναρπαστική αφήγηση, συνεχείς ανατροπές, αγωνία και έντονες σκηνές, όλες παιγμένες από ένα εξαιρετικό καστ. Καθηλωτικό από την αρχή μέχρι το τραγικό και φρικαλέο φινάλε, σκοτεινό έως και ζοφερό σε ορισμένες στιγμές, δεν σε αφήνει λεπτό σε ησυχία, την ίδια στιγμή που χωρίς να γίνεται γραφικό παρουσιάζει κάποιες από τις πλέον αδυσώπητα ακραίες γυναικείες φιγούρες που έχει παρουσιάσει το σινεμά. Ανακαλύψτε το.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)