Star Trek: Nemesis (2002)


Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας της Paramount, σε σκηνοθεσία Στούαρτ Μπαιρντ, με τους Πάτρικ Στιούαρτ, Μαρίνα Σίρτις, ΛεΒάρ Μπάρτον, Μπρεντ Σπίνερ, Τομ Χάρντυ, Ρον Πέρλμαν. 

Το αστρόπλοιο Έντερπράιζ καλείται στον πλανήτη Ρωμύλο, η κυβέρνηση του οποίου αρνείται πεισματικά να γίνει μέλος της διαγαλαξιακής συνομοσπονδίας εδώ και χρόνια. Αυτή τη φορά, όμως, ο νέος πραίτορας, κάποιος Σινζόν, φαίνεται να επιθυμεί να υπογράψει ειρήνη, μόνο που αποδεικνύεται πως είναι ελαττωματικός κλώνος του κυβερνήτη Πικάρντ. 

Με το σήριαλ Star Trek: The Next Generation να έχει ήδη ολοκληρώσει τον κύκλο του προ πολλού στην τηλεόραση και το κοινό να δείχνει κουρασμένο και από τις κινηματογραφικές περιπέτειες του Έντερπράιζ, η Paramount αποφασίζει να ολοκληρώσει και την κινηματογραφική σειρά με αυτή τη δέκατη ταινία (τέταρτη για το καστ/πλήρωμα της Επόμενης Γενιάς). Αρκούντως σκοτεινή και με μια ενδιαφέρουσα ιστορία, τούτη εδώ η ταινία έχει την τύχη να φιλοξενεί για κακό τον Τομ Χάρντυ, σε έναν από τους πρώτους ρόλους του, ο οποίος δίνει το στίγμα του και παίρνει εν πολλοίς την ταινία επάνω του, με την πληθωρική παρουσία του. Λιγότερο ξύλινο το σενάριο, ικανοποιητική κινηματογράφηση, πάει το στόρυ λίγο παρακάτω, αλλά μολονότι η τελευταία της σειράς δεν είχε την τόλμη για κάτι ριζοσπαστικό. Για κάτι πιο ουσιώδες θα έπρεπε να περιμένουμε 7 χρόνια ακόμα, όταν τον θρύλο του Έντερπράιζ θα έπαιρνε στα χέρια του κάποιος κύριος ονόματι Τζέι Τζέι Έημπραμς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)