Don't breathe (2016)


Ελληνικός τίτλος: Μην ανασαίνεις

Θρίλερ των Screem Gems/Stage 6, σε σκηνοθεσία Φέντε Αλβαρέζ, με τους Τζέην Λέβυ, Ντύλαν Μινέτ, Ντάνιελ Ζοβάτο, Στήβεν Λανγκ. 

Τρία νεαρά κλεφτρόνια στο Ντητρόιτ επιχειρούν να κλέψουν το έρημο σπίτι ενός τυφλού βετεράνου του Ιράκ, ο οποίος φημολογείται πως φυλάει εκεί την τεράστια χρηματική αποζημίωση που πήρε από την οικογένεια της κοπέλας που σκότωσε σε τροχαίο την κόρη του. Μια απλή, όμως, ληστεία αναδεικνύεται σε πραγματικό εφιάλτη. 

Με τον Σαμ Ράιμι στην παραγωγή, το "Μην ανασαίνεις" αποτελεί πραγματική ανάσα φρεσκάδας στο κουρασμένο είδος του κινηματογραφικού θρίλερ. Το εύρημα του τυφλού ιδιοκτήτη αυτού του απομονωμένου σπιτιού δίνει την ευκαιρία στην ταινία να περπατήσει σε άλλα μονοπάτια και, παρά τις υπερβολές της, να αποφύγει τα ευκολοφόρετα κλισέ που έχουμε συνηθίσει. Ένα προσεγμένο σενάριο και μια μαεστρία στην κινηματογράφηση των κλειστοφοβικών χώρων δίνει ρυθμό και ένταση στο φιλμ, το οποίο δεν κρεμάει, αλλά μένει ενδιαφέρον μέχρι τέλους. Χωρίς να χρησιμοποιεί τις συνήθεις επαναλαμβανόμενες, ξαφνικές τρομάρες, η ταινία διατηρεί την αγωνία της, μεταφέροντας στον θεατή επιτυχώς τον πανικό των τριών διαρρηκτών, εγκλωβισμένων μέσα σε ένα σπίτι γεμάτο μυστικά, που δεν πρέπει να πάρουν ούτε ανάσα, εάν δεν θέλουν να τους εντοπίσει ο ιδιοκτήτης του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)