Dans la cour (2014)


 Ελληνικός τίτλος: Σε μια αυλή στο Παρίσι

Δραματική κομεντί της Wild Bunch, σε σκηνοθεσία Πιερ Σαλβαντορί, με τους Κατρίν Ντενέβ, Γκυστάβ Κερβέρν, Φεοντόρ Ατκίν, Πίο Μαρμάι, Νικολά Μπουσώ. 

Ένας μουσικός που υποφέρει από κατάθλιψη και από τον εθισμό του στα ναρκωτικά, παρατάει τα πάντα και βρίσκεται να εργάζεται ως θυρωρός σε μια πολυκατοικία στο Παρίσι. Το αλλόκοτο και απόμακρο του χαρακτήρα του συναντούν τους εξίσου πειραγμένους κατοίκους του κτιρίου, και κυρίως μια αλαφροΐσκιωτη μεσήλικη γυναίκα που είναι πεπεισμένη πως η πολυκατοικία καταρρέει. 

Ολίγον συμβολικό, αρκετά στενόχωρο, αλλά με ένα υπόγειο χιούμορ, το φιλμ αφηγείται την όχι και τόσο συνηθισμένη καθημερινότητα σε αυτόν τον μικρόκοσμο, οι άνθρωποι του οποίου συναντιούνται περαστικοί σε αυτή την εσωτερική αυλή, με τις ζωές τους να διασταυρώνονται χωρίς να δίνουν σημασία. Ένας τρελός εντοπίζει τους άλλους τρελούς, λένε, και στην προκειμένη περίπτωση αυτός ο φευγάτος θυρωρός εμφανίζεται ουρανοκατέβατος στις ζωές αυτών των φαινομενικά φυσιολογικών ανθρώπων για να αποκαταστήσει την τάξη που η τρέλα τους επιβάλει. Ενδιαφέρον και με έναν πρωταγωνιστή που κλέβει εντυπώσεις, με πολύ καλές τις σκηνές του με την Κατρίν Ντενέβ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)