Η καφετζού (1956) (Α/Μ)



Κωμική ηθογραφία της Finos, σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου, με τους Γεωργία Βασιλειάδου, Μίμη Φωτόπουλο, Βασίλη Αυλωνίτη, Σμαρούλα Γιούλη, Ελένη Ζαφειρίου, Περικλή Χριστοφορίδη. 

Ο Σπύρος, ένας καλοκάγαθος καφετζής, πείθει μια γυναίκα στην αυλή του που πλένει ρούχα, να στήσουν μια αθώα κομπίνα για να βγάλουν χρήματα. Αφού μέχρι δίπλα τους έμενε και μια διάσημη καφετζού που είχε για πελατεία της την αριστοκρατία της Αθήνας, ο Σπύρος προτείνει στην ταλαίπωρη Καλλιόπη να πάρει αυτή τη θέση της. 

Πρόκειται σίγουρα για έναν από τους καλύτερους ρόλους της Γεωργίας Βασιλειάδου, η οποία χειρίζεται εξαιρετικά τις ισορροπίες ανάμεσα στο γέλιο και το δράμα, έχοντας στη διάθεσή της το εξαιρετικό σενάριο των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου, αλλά και τις υπέροχες ερμηνείες όλων των συντελεστών. Διαχρονική επιτυχία με ιδιαίτερη καλλιτεχνική αξία και με ξεχωριστές κινηματογραφικές σκηνές, όπως το εύρημα του μεθύστακα, η Καφετζού είναι μια ταινία που αφουγκράζεται την εποχή της και μεταφέρει στην οθόνη χαρακτήρες ανθρώπινους, ρεαλιστικούς και συνάμα με ολοκληρωμένη υπόσταση.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)