Inhumans (2017)


Ελληνικός τίτλος: Οι Απάνθρωποι

Κόμικ σειρά φαντασίας των Marvel/ABC, δημιουργία του Σκοτ Μπακ, με τους Άνσον Μάουντ, Σερίντα Σουών, Κεν Λουνγκ, Ίζαμπελ Κόρνις, Ίγουαν Ρέον. 

Η φυλή των Απανθρώπων, όντων με σπάνιες ικανότητες που τις αποκτούν μέσω της διαδικασίας της Τερραγέννησης, ζουν κρυφά στη Σελήνη, σε μια αποικία αόρατη στο ανθρώπινο μάτι. Ένα πραξικόπημα, όμως, που διοργανώνει η αδελφός του βασιλιά, κινδυνεύει όχι μόνο να εκθέσει την παρουσία τους, αλλά και να εξαλείψει την ίδια τους την ύπαρξη. 

Πολλά υποσχόμενη σειρά της Marvel για το δίκτυο του ABC, γεννημένη -ας πούμε- από τα σπλάχνα της άλλης σειράς του ίδιου δικτύου, των Agents of S.H.I.E.L.D., όπου ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους Απάνθρωποι. Μάλιστα, οι παραγωγοί δείχνουν να πόνταραν πάρα πολλά σε αυτή τη σειρά, δεδομένης της συμμετοχής της ΙΜΑΧ, ώστε τα δύο πρώτα επεισόδια -ως ενιαία ταινία- να κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες της εταιρείας, πριν από τη μετάδοσή τους στην τηλεόραση. Για κάποιον λόγο, όμως, όλα πήγαν λάθος. Μολονότι θα ήταν η πρώτη σειρά της Marvel στην ανοιχτή τηλεόραση με ήρωες και ιστορία βγαλμένη κατ' ευθείαν μέσα από τα κόμικ της και όχι στο "περίπου", όπως συνέβη με το S.H.I.E.L.D., το continuity του εγχειρήματος πήγε κατά διαόλου, εφόσον η αποκάλυψη των Απανθρώπων δεν ήταν και τόσο αποκάλυψη, αφού Απάνθρωποι κυκλοφορούσαν και στην άλλη σειρά. Βέβαια εκεί εμφανίστηκαν κατά λάθος, ενώ εδώ έχουμε να κάνουμε με ολόκληρη τη φυλή, αλλά από όπου και να το πιάσεις, άκρη δεν βγάζεις. 

Το ίδιο το κόμικ αυτό καθ' εαυτό, μολονότι cult πλέον, δεν υπήρξε ποτέ και τεράστιο hit για τη Marvel, ενώ η ιδέα μιας κρυφής αποικίας στη Σελήνη που μπορεί στα '70s να ήταν εντυπωσιακή, σήμερα δεν πείθει και τόσο. Το θέμα είναι ότι από τη μια πήραν το κόμικ και το μετέφεραν στην τηλεόραση χωρίς να εκσυγχρονίσουν λιγάκι και από την άλλη -κατά την προσφιλή συνήθεια πολλών σειρών τελευταία- δεν είχαν στα χέρια τους ένα ισχυρό σενάριο για να κρατήσει τα 8 επεισόδια της σειράς. Έτσι, μετά τα πρώτα δύο, η σειρά κατέφυγε σε κυνηγητά και πήγαιν'έλα από τη Γη στη Σελήνη, με αφελείς απειλές και διαμάχες, αφήνοντας πλήρως ανεκμετάλλευτη και την παρουσία του Ίγουαν Ρέον, στον ρόλο του κομπλεξικού αδελφού, ο οποίος όχι μόνο χρονοτριβεί αλλά κάνει και τη μία γκάφα μετά την άλλη. Είναι πραγματικά να απορείς πόσο λάθος τη χειρίστηκαν τη σειρά αυτή, όλοι τους. Κρίμα στο καστ, που ήταν όντως προσεκτικά επιλεγμένο.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)