Listen to me Marlon (2015)


Εξαιρετικό ντοκυμανταίρ της Universal, σε σκηνοθεσία Στέβαν Ράιλυ, αφιερωμένο σε μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του 20ού αιώνα, τον Μάρλον Μπράντο. 

Με πρόσβαση στο προσωπικό του αρχείο, ο Ράιλυ στήνει ολόκληρη την ταινία επάνω στις προσωπικές ηχογραφήσεις του ηθοποιού, τις οποίες ουσιαστικά απηύθυνε στον ίδιο του τον εαυτό. Σε κάτι σαν συνεδρίες αυτοΰπνωσης, ο Μπράντο ουσιαστικά μιλούσε στον εαυτό του, σαν σε ένα ονειρώδες ηχητικό ημερολόγιο, συνθέτοντας το παζλ της καθημερινότητάς του, σχολιάζοντας, κρίνοντας και ειρωνευόμενος κάποιες φορές τις επιλογές του. 

Χωρίς ίχνος σπηκάζ, το αριστοτεχνικό σενάριο της ταινίας αφήνει τον ίδιο τον Μπράντο να μας ξεναγήσει σε αυτό το παράξενο και τραγικό σύμπαν της ζωής του, την ίδια στιγμή που φιλμ αρχείου, δημοσιογραφικά ρεπορτάζ και συνεντεύξεις ολοκληρώνουν την εικόνα. Πρόκειται για εξαιρετικό -θα το ξαναπώ- φιλμ, με βαθιά κινηματογραφικό ύφος και απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα τη ζωή της οποίας πραγματεύεται. Από τις πρώτες του εμφανίσεις μέχρι την τραγική του φιγούρα στο δικαστήριο λίγο πριν το τέλος της ζωής του, ο Μπράντο μάς ανοίγει την καρδιά του και μας κάνει συνενόχους του σε μια ζωή τόσο γεμάτη που μοιάζει με πολλές. Διαμάντι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)