Ο φίλος μου ο Λευτεράκης (1963) (Α/Μ)


Κωμωδία της Finos, σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου, με τους Κώστα Βουτσά, Ντίνο Ηλιόπουλο, Μάρω Κοντού, Γιώργο Κωνσταντίνου, Καίτη Πάνου. 

Ο Θοδωράκης είναι ένας παντρεμένος και ολίγον μουρντάρης άντρας, ο οποίος έχει βρει το τέλειο κόλπο για να καλύπτει τις γυναικοδουλειές του: έχει εφεύρει έναν φανταστικό φίλο, τον Λευτεράκη, παλιό κολλητό από τον στρατό που υποτίθεται πως ζει στην Πάτρα. Το κόλπο μοιάζει απόλυτα επιτυχημένο και το γνωρίζει μόνο ένας άλλος του φίλος, ο Θανάσης. Έλα όμως που εντελώς ξαφνικά, ο Λευτεράκης εμφανίζεται με σάρκα και οστά στην πόρτα του σπιτιού του. 

Κλασσική και αγαπημένη ταινία, μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού, με ένα πολύ κεφάτο καστ να ανταποκρίνεται τα μέγιστα στους γρήγορους ρυθμούς και τους έξυπνους διαλόγους. Έχοντας διατηρήσει ως επί τω πλείστον τη θεατρική της δομή και όψη, η ταινία αγγίζει ελαφρώς τα όρια ενός γαλλικού μπουλβάρ, με αυτό το διαρκές μπες-βγες των ηρώων στην κατοικία του Θοδωράκη, όπου διαδραματίζεται κατά κύριο λόγο η δράση, ενώ παρά τις υπερβολές και τις συμπτώσεις της ιστορίας, οι χαρακτήρες δείχνουν ολοκληρωμένοι και ρεαλιστικοί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)