Μίνι-φούστα και καράτε (1967) (Α/Μ)

 



Κωμωδία της Αφοι Κουρουνιώτη, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Σειληνού, με τους Ελένη Προκοπίου, Γιώργο Πάντζα, Γιάννη Γκιωνάκη, Σαπφώ Νοταρά, Αλέκο Λειβαδίτη, Γιάννη Βογιατζή. 

Ένας φιλόλογος, ο Πέτρος, αναλαμβάνει μετά από διαμεσολάβηση του κολλητού του, να γράψει τη βιογραφία ενός συνταγματάρχη με βαριά οικογενειακή ιστορία. Στο σπίτι τού συνταγματάρχη Κολάρη θα γνωρίσει και την κόρη του, την Τερέζα, την οποία όμως ερωτεύεται και ο φίλος του. 

Ερωτικά μπερδέματα και παρεξηγήσεις, σε μια μέτρια ταινία, από αυτές που εκείνα τα χρόνια έβγαιναν η μία μετά την άλλη. Ως ιδέα στέκει, η εκτέλεση όμως χωλαίνει, καθώς οι ηθοποιοί φαίνονται να κάνουν απλά τα δικά τους. Το "καράτε" στον τίτλο -που ελάχιστη σχέση είχε με την υπόθεση- είχε μπει προφανώς λόγω της δημοφιλίας που είχαν εκείνη την εποχή οι ταινίες πολεμικών τεχνών και οι οποίες είχαν γίνει της μόδας.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

  1. Τι "μέτρια" ταινία; Η ταινία είναι από τι χειρότερες που έχουν γυριστεί ποτέ στον ελληνικό κινηματογράφο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)