Η θεία μου, η χίπισσα (1970)



Κωμωδία της Finos, σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου, με τους Ρένα Βλαχοπούλου, Ανδρέα Μπάρκουλη, Νόρα Βαλσάμη, Γιάννη Μιχαλόπουλο, Βασίλη Τσιβιλίκα. 

Χήρα, φτωχή και ταλαιπωρημένη, η κυρά-Λένη εργάζεται ως καθαρίστρια σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο ώστε να μπορεί να βγάζει τα χρήματα για τις σπουδές της κόρης της στην Αμερική. Σε γράμματα που της στέλνει προσποιείται πως ζει μια άνετη και κοσμοπολίτικη ζωή, για να μην τη στενοχωρήσει και την αναγκάσει να επιστρέψει στην Ελλάδα. Μόνο που εντελώς ξαφνικά, η κόρη της της γράφει πως έρχεται στην πατρίδα για να περάσει τις διακοπές της, οπότε. ένας ένοικος του ξενοδοχείου, ο πλούσιος και play boy Στέφανος, ο οποίος συμπαθεί πολύ την κυρά-Λένη, αποφασίζει να τη βοηθήσει ώστε να μην μάθει η κόρη της την αλήθεια. 

Βασισμένη ως επί τω πλείστον στο μπρίο και τους αυτοσχεδιασμούς της Ρένας Βλαχοπούλου, η ταινία δεν ξεφεύγει από τα όρια μιας τυπικής κωμωδίας, εμπλουτισμένης με μερικά μουσικά νούμερα. Η ιστορία μπάζει νερά από παντού και, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλων, δεν πείθει, ενώ το όλο εύρημα με τους χίπηδες ήταν για να σπάσουμε και λίγη (χοντροκομμένη) πλάκα με τη μόδα της εποχής. Βέβαια, η φροντισμένη παραγωγή της Finos ανεβάζει το επίπεδο, ενώ ουδείς αρνείται πως είναι εν γένει μια διασκεδαστική ταινία.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)