Gentlemen prefer blondes (1953)


Ελληνικός τίτλος: Οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές

Μουσική κομεντί της Fox, σε σκηνοθεσία Χάουαρντ Χωκς, με τους Μαίριλυν Μονρόε, Τζέην Ράσελ, Τσαρλς Κόμπερν, Έλιοτ Ριντ, Τόμυ Νούναν, Νόρμα Βάρνεν. 

Η Ντόροθυ Σω και η Λόρελάι Λη είναι κολλητές φίλες και αρτίστες σε ένα μιούζικ χωλ στην Αμερική, οι οποίες ονειρεύονται μια όμορφη ζωή στο πλευρό ενός όμορφου άντρα. Η Λόρελάι, ειδικότερα, τη ζωή της την ονειρεύεται μεγάλη και τον άντρα της πλούσιο που θα τη γεμίζει με διαμάντια. Ήδη αρραβωνιασμένη με τον Γκας Έσμοντ, έναν νεαρό και αφελή εκατομμυριούχο, έχει να αντιμετωπίσει τον πατέρα του που την υποπτεύεται για προικοθήρα. 'Έτσι, προσλαμβάνει έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ να την παρακολουθεί στο υπερωκεάνιο που μεταφέρει τις δύο φίλες στο Παρίσι, όπου, σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, θα γινόταν ο γάμος της Λόρελάι και του Γκας. Μόνο που τίποτα δεν πάει σύμφωνα με το σχέδιο. Κανενός!

Ίσως από τις πιο εμβληματικές ταινίες της Μαίριλυν Μονρόε, καθώς αναδείκνυε όχι μόνο την ομορφιά της αλλά και τη σαγήνη του ταλέντου της επάνω στην τεχνικολόρ οθόνη. Ένα γρήγορο και έξυπνο σενάριο του Τσαρλς Λέντερερ που μεταφέρει ευρηματικά στο σινεμά το θεατρικό των Τζόζεφ Φηλντς και Ανίτα Λους, δίνει την ευκαιρία στις δύο πρωταγωνίστριες να λάμψουν. Η κόντρα ανάμεσα στους χαρακτήρες των δύο γυναικών αποδίδεται εξαιρετικά, με τη μία δήθεν αφελή αλλά αρπάχτρα και την άλλη πιο προσγειωμένη αλλά του λιμανιού να φλερτάρει με ολόκληρη την ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ που ταξιδεύει μαζί τους. Εντυπωσιακά, φανταχτερά και απόλυτα ενταγμένα στην εξέλιξη της ιστορίας και τα μουσικά νούμερα, με το εναρκτήριο "A Little Girl from Little Rock" και φυσικά το all time classic "Diamonds Are a Girl's Best Friend" να έχουν γράψει ιστορία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)