Disney's Newsies -the Broadway Musical (2017)


Μαγνητοσκόπηση της παράστασης που ανέβηκε στο Θέατρο Pantages στο Χόλυγουντ, σε σκηνοθεσία Τζεφ Καλχούν και Μπρετ Σάλιβαν, με τους Τζέρεμυ Τζόρνταν, Κάρα Λίντσεϋ, Μπεν Φάνκχάουζερ, Άντριου Κήναν-Μπόλτζερ, Στηβ Μπλάνσαρντ, Αΐσα Ντε Χάας, Ήθαν Στάινερ. 

Τοποθετημένο στη Νέα Υόρκη του 1899 και βασισμένο σε αληθινή ιστορία, το έργο αφηγείται την ιστορία του Τζακ Κέλλυ, ενός χαρισματικού νεαρού εφημεριδοπώλη, ο οποίος τόλμησε να ονειρευτεί ένα καλύτερο μέλλον για τον ίδιο αλλά και για τα αναρίθμητα άλλα μικρά παιδιά που πουλούσαν εφημερίδες στους δρόμους -τους newsies, όπως τους αποκαλούσαν- θύματα εκμετάλλευσης των εκδοτών. Την εποχή εκείνη, οι μεγιστάνες του Τύπου Τζοζεφ Πούλιτζερ και Γουίλλιαμ Ράντολφ Χερστ αυξάνουν το κόστος πώλησης των εφημερίδων στους διανομείς, οπότε ο Τζακ ενώνει όλους τους πλανόδιους εφημεριδοπώλες της πόλης και τους κινητοποιεί σε απεργία.

Πρόκειται κατ' ουσίαν για θεατρική διασκευή της κινηματογραφικής ταινίας του 1992 "Newsies" της Disney, με πρωταγωνιστές τους Κρίστιαν Μπέηλ, Ρόμπερτ Ντυβάλ, Ανν Μάργκρετ και Μπιλ Πούλμαν. Στην ταινία, όπως και στο θεατρικό, η μουσική είναι του Άλαν Μένκεν και οι στίχοι του Τζακ Φέλντμαν. Η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2011 στο Paper Mill Playhouse στο Μίλμπερν του Νιου Τζέρζυ, ενώ  λίγους μήνες αργότερα μεταφέρθηκε στο θέατρο Nederlander του Μπρόντγουέυ, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2014 συμπληρώνοντας 1.004 παραστάσεις. Την επιτυχημένη του πορεία συμπληρώνει η περιοδεία που κράτησε 2 χρόνια και ταξίδεψε τους "Newsies" σε 65 πόλεις των ΗΠΑ και του Καναδά, προσθέτοντας άλλες 784 παραστάσεις.

Τον Ιούλιο του 2016 η Disney ανακοίνωσε τη μαγνητοσκόπηση της παράστασης στο Λος Άντζελες, με σκοπό την περιορισμένη προβολή της σε επιλεγμένους κινηματογράφους. Για τη συγκεκριμένη παραγωγή επιστρατεύτηκαν οι πρωταγωνιστές του αρχικού καστ, μαζί με τους κορυφαίους από την παραγωγή που πήγε περιοδεία, με αποτέλεσμα η μαγνητοσκοπημένη εκδοχή να βρίθει ταλέντου. Σε ένα λιτό αλλά πλήρως εντυπωσιακό και λειτουργικό σκηνικό, οι ηθοποιοί και οι χορευτές δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, σε μια παράσταση γεμάτη συγκίνηση, χιούμορ, εξαιρετικές φωνές και δυναμικά χορευτικά νούμερα. 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)