Ferdinand (2017) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Φερδινάνδος

Κινούμενα σχέδια της Fox/Blue Sky, σε σκηνοθεσία Κάρλος Σαλντάνα, με τις φωνές των Τζων Σένα, Τζέρεμυ Σίστο, Μπόμπυ Κανναβάλε, Τζίνα Ροντρίγκεζ. 

Ο Φερδινάνδος είναι ένας ταύρος με καρδιά μικρού παιδιού, ο οποίος ζει ευτυχισμένος σε ένα κτήμα από μικρός. Όταν κάποια στιγμή κατεβαίνει στην πόλη σε μια ανθοκομική έκθεση, ο κόσμος αγριεύεται από το μέγεθος και την όψη του, ο Φερδινάνδος πανικοβάλλεται, κρύβεται σε υαλοπωλείο και τελικά συλλαμβάνεται. Στο κέντρο εκπαίδευσης ταυρομαχιών όπου κρατείται, γνωρίζει μια παρέα από αλλοπρόσαλλους χαρακτήρες και αποφασίζει πως είναι καθήκον του να τους οδηγήσει στην ελευθερία.

Μόνο και μόνο που βάζουν τον Φερδινάνδο σε υαλοπωλείο, αξίζει να δείτε την ταινία! Και εννοείται πως αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος. Είναι τόσο τρυφερό φιλμ, μα και τόσο αστείο που γίνεται σκέτη απόλαυση για θεατές κάθε ηλικίας. Φωτεινό, πολύχρωμο, υψηλής αισθητικής και τεχνικής animation, με αξιαγάπητους χαρακτήρες και πολύ προσεγμένο voice casting, το φιλμ ψυχαγωγεί αλλά και περνά όλα τα απαραίτητα μηνύματα για ισότητα, διαφορετικότητα, ελευθερία και... bullying -το πιάσατε το υπονοούμενο! Εκεί που ξεχωρίζει είναι και στους β' ρόλους, με τη συμμορία των σκαντζόχοιρων να κλέβει την παράσταση αλλά και με τα σνομπ άλογα στο δίπλα χωράφι. Τρυφερός, αστείος, με έξυπνο χιούμορ και μεγάλη καρδιά, ο "Φερδινάνδος" είναι η ιδανική κινηματογραφική βραδιά για όλη την οικογένεια. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)