Daddy's home two (2017)


Ελληνικός τίτλος: Ξαναγύρισε ο μπαμπάς

Κωμωδία της Paramount, σε σκηνοθεσία Σων Άντερς, με τους Γουίλ Φέρελ, Μαρκ Γουώλμπεργκ, Μελ Γκίμπσον, Τζων Λίθγκοου, Λίντα Καρντελίνι, Αλεσάντρα Αμπρόζιο. 

Αφού πλέον τα έχουν βρει μεταξύ τους στο τέλος της πρώτης ταινίας, ο Μπραντ και ο Ντάστυ τηρούν ευλαβικά ένα σύστημα συν-κηδεμονίας, όπου τα παιδιά ζουν στο σπίτι και των δύο. Στο μεταξύ, ο Ντάστυ έχει επίσης ξαναπαντρευτεί μια συγγραφέα, την Κάρεν, η οποία έχει και μια κόρη. Τα παιδιά, όμως, έχουν κουραστεί από το διαρκές πήγαινε-έλα και εν όψει μάλιστα των διπλών χριστουγέννων που θα περάσουν και με τους δύο μπαμπάδες, ανακοινώνουν την επιθυμία τους αυτές τις γιορτές να τις περάσουν όλοι μαζί, σε ένα σπίτι. Η επιθυμία τους γίνεται δεκτή από τις δύο οικογένειες, με στόχο να περάσουν ήρεμα Χριστούγεννα, όμως, λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο, αφού καταφθάνει όχι μόνο ο μπαμπάς του Μπραντ, αλλά κι εκείνος του Ντάστυ, τέως αστροναύτης και αθεράπευτος γυναικάς που θα τους κάνει τη ζωή άνω-κάτω.

Κακά τα ψέματα, πετυχημένη συνταγή δεν την αλλάζεις. Οπότε, καστ και συντελεστές επιστρέφουν με τις ίδιες ακριβώς διαθέσεις για χοντρές πλάκες και αστεία σε γιορτινό περιτύλιγμα, με στόχο μια ταινία για όλη την οικογένεια, κατάλληλη για άνω των 13. Στο γλυκό προσέθεσαν αυτή τη φορά τον Τζων Λίθγκοου στον ρόλο του μπαμπά του Γουίλ Φέρελ και τον Μελ Γκίμπσον στον ρόλο του πατέρα του Μαρκ Γουώλμπεργκ, οπότε και η δυναμική αντιστρέφεται, με τους δύο πρωταγωνιστές να γίνονται αυτοί έρμαια των δικών τους μπαμπάδων. Ο ρόλος ταιριάζει ιδανικά στον Μελ Γκίμπσον που ουσιαστικά κάνει come back λύτρωσης σε major τίτλο ενός major studio, μετά τη μαύρη λίστα που τον είχαν βάλει και κατά πως φαίνεται το διασκεδάζει κιόλας. Σε κάποια σημεία της, η ταινία μοιάζει με ζεσταμένο φαγητό, αλλά δεν απογοητεύει, αφού τον σκοπό της το εκπληρώνει: τη βλέπεις, γελάς, και αφού τελειώσει συνεχίζεις τη ζωή σου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)