Daddy's home (2015)


Ελληνικός τίτλος: Γύρισε ο μπαμπάς

Κωμωδία της Paramount, σε σκηνοθεσία Σων Άντερς, με τους Μαρκ Γουώλμπεργκ, Γουίλ Φερέλ, Λίντα Καρντελίνι, Τόμας Χέυντεν Τσερτς, Μπόμπυ Καναβάλε. 

Ο Μπραντ Γουίτακερ είναι ένας πράος και χαμηλών τόνων ραδιοφωνικός παραγωγός, παντρεμένος με τη Σάρα, την οποία υπεραγαπά. Το μοναδικό που σκιάζει την οικογενειακή του ευτυχία είναι πως τα δύο μικρά της παιδιά από τον πρώτο της γάμο δεν τον έχουν αποδεχτεί στον βαθμό που ο ίδιος θα ήθελε, παρά τις τίμιες προσπάθειες που καταβάλλει. Και τη στιγμή που νιώθει πως κατόρθωσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, έστω και για λίγο, καταφθάνει στο σπίτι ο μπαμπάς, ο Ντάστυ, ένας γεροδεμένος και άφοβος άντρας, μεταξύ άλλων μέλος ομάδων ειδικών αποστολών, η παρουσία του οποίου και μόνο προκαλεί τον φόβο.

Με μια αμιγώς προσχηματική ιστορία, η ταινία στηρίζει τα πάντα στους δύο πρωταγωνιστές της, οι οποίοι ομολογουμένως το απολαμβάνουν. Αυτοί είναι που βγάζουν όλα τα αστεία, αυτοί είναι που κρατάνε την ταινία, τόσο με τους αυτοσχεδιασμούς τους (Γουίλ Φερέλ) όσο και με τη δυναμική τους παρουσία (Μαρκ Γουώλμπεργκ). Το τάιμινγκ δεν λείπει σε κανέναν από τους δύο, όπως και το κωμικό ταλέντο, παρά τις σεναριακές χοντράδες που έχουν να διαχειριστούν. Ναι, η ταινία καταφεύγει ως επί τω πλείστον στις χονδροειδείς πλάκες για να βγάλει γέλιο, καθώς τα φαρσικά γκαγκ και οι σλάπστικ σκηνές υπερτερούν του οποιουδήποτε ευφυούς χιούμορ. Τώρα, βέβαια, ας μην κοροϊδευόμαστε, γελάς με την ταινία, η οποία είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο κατορθώνει να μην κρεμάσει σε ρυθμό. Κι αν το ζητούμενο είναι μια εύπεπτη ψυχαγωγική ξεπέτα της μιάμισης ώρας, τότε το επιτυγχάνει χωρίς να προδώσει ουδόλως την επιλογή σου. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)