Το ρομάντσο μιας καμαριέρας (1965) (Α/Μ)


Κομεντί σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αθανασιάδη, με τους Χριστίνα Σύλβα, Κούλη Στολίγκα, Ερρίκο Μπριόλα, Βασίλη Μαυρομμάτη. Τάκη Χριστοφορίδη, Νίτσα Τσαγανέα.

Μια τίμια και όμορφη κοπέλα, η Κατερίνα, που δουλεύει ως οικιακή βοηθός, δεν μπορεί να στεριώσει σε κανένα σπίτι, λόγω του πιεστικού κόρτε των αφεντικών της. Μια μέρα γνωρίζει τυχαία στον δρόμο μια αριστοκρατική κυρία η οποία της προτείνει δουλειά. Όχι όμως ως οικιακή βοηθός, αλλάς ως "κόρη" της, με σκοπό να εξαπατήσουν τον εν διαστάσει σύζυγό της που έχει κάνει περιουσία στην Αμερική και που δεν γνωρίζει ότι η σύζυγός του είχε χάσει το παιδί τους στη γέννα. Η Κατερίνα δέχεται με μεγάλο δισταγμό, βλέποντας την εξαπάτηση πίσω από όλο αυτό, αλλά την πείθουν τόσο με τα λεφτά που της τάζουν όσο και με την πρόφαση ότι το κάνουν όλο αυτό για να μην τον πληγώσουν τώρα που θα επιστρέψει για διακοπές στην Ελλάδα.

Εντάξει, τίποτα δεν βγάζει νόημα, αφού μπορεί οι ιδέες του σεναρίου να ακούγονται χαριτωμένες αλλά δεν κουμπώνουν ποτέ μεταξύ τους άρα δεν έχουν και λογική. Από τη μια η Κατερίνα είναι υπόδειγμα ηθικής και τιμιότητας, από την άλλη όμως κουνάει και την ουρά της, γάμοι και αρραβώνες αποφασίζονται εντός πενταλέπτου και γενικότερα η ταινία χαρακτηρίζεται από ένα ευρύτερο "να είχαμε να λέγαμε". Η Χριστίνα Σύλβα, καλή κωμίκα ούσα, είναι πολύ χαριτωμένη σε ορισμένες σκηνές, όταν της το επιτρέπουν δηλαδή διάλογοι και σκηνοθεσία που τους θέλει όλους να παίζουν σερί τις σκηνές φάτσα στην κάμερα. Πέραν αυτού, πρόκειται περί μετριότητας που φωνάζει από παντού πως γυρίστηκε στο πόδι. Αφήστε δε που ο τίτλος είναι και ολίγον άσχετος.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)