All Nighter (2017)


Ελληνικός τίτλος: Φοβού τον πεθερό

Κωμωδία σε σκηνοθεσία Γκάβιν Γουίσεν, με τους Εμίλ Χιρς, Τζ. Κ. Σίμμονς, Τάραν Κίλλαμ, Κρίστεν Σάαλ, Άνναλι Τίπτον.

Όταν ο Μάρτι γνώρισε για πρώτη φορά τον πατέρα της κοπέλας του, της Τζίννι, η συνάντηση εξελίχθηκε σε πλήρη καταστροφή. Έξι μήνες αργότερα, κι αφού έχουν χωρίσει, ο Μάρτι συναντά στο κατώφλι του σπιτιού του τον παρ' ολίγον πεθερό του, να αναζητά ανήσυχος την κόρη του. Και κάπως έτσι ξεκινά το πιο αλλόκοτο 24ωρο στη ζωή των δύο αυτών αντρών, που παίρνουν τους δρόμους για να βρουν την Τζίννι που δεν απαντά στα τηλέφωνα και στα μηνύματα και δεν έχει δώσει σημεία ζωής το τελευταίο διάστημα σε κανέναν.

Το εύρημα ενός συνεσταλμένου και ελαφρώς αλλόκοτου "γαμπρού" έναντι ενός δυναμικού και εν μέρει απειλητικού "πεθερού" έχει πάψει να είναι εύρημα εδώ και εκατομμύρια χρόνια, αλλά εξακολουθεί να δουλεύει με επιτυχία. Ειδικά στην περίπτωση αυτή, όταν στους πρώτους ρόλους συναντάμε δύο ηθοποιούς που στηρίζουν απόλυτα τις φιγούρες που ενσαρκώνουν ενώ είναι και απόλυτα ταιριαστοί στη χημεία. Χρησιμοποίησα βέβαια τον όρο "φιγούρες" και όχι χαρακτήρες, αφού τόσο ο ρόλος του Μάρτι όσο και του μπαμπά είναι γραμμένοι μόνο ως προς το φαίνεσθαι και όχι εις βάθος. Αυτό το μυστήριο, ας πούμε, που καλύπτει το επάγγελμα του πατέρα δεν εξηγείται ποτέ, ενώ ο Μάρτι είναι απλά ο Μάρτι -και μεταξύ μας δεν είναι να απορείς που η Τζινι τού έδωσε τα παπούτσια στο χέρι. Όμως, όπως ήδη είπα, η χημεία ανάμεσα στον Χιρς και τον Σίμμονς δουλεύει, με αποτέλεσμα απολαυστικές σκηνές και ατακαδόρικους διαλόγους που μολονότι ποτέ άνω του μετρίου, συνολικά είναι διασκεδαστικοί. Προσθέστε στην εξίσωση μια σειρά από συναντήσεις κατά τη διάρκεια της ολονύχτιας αναζήτησης καθώς και έναν ρεαλισμό που προσγειώνει την υπερβολή και έχετε μπροστά σας ένα μικρό, ανάλαφρο φιλμ με το οποίο θα περάσετε καλά, χωρίς να νιώσετε ποτέ ότι σας κοροϊδεύει ή πως σας υποσχέθηκε κάτι περισσότερο από αυτό που είναι.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις κωμωδίες, θα βρείτε το αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)