Easter Parade (1948)


Ελληνικός τίτλος: Πασχαλινή παρέλασις

Μιούζικαλ της MGM σε σκηνοθεσία Τσαρλς Γουώλτερς, με τους Φρεντ Ασταίρ, Τζούντυ Γκάρλαντ, Πήτερ Λώφορντ, Ανν Μίλλερ, Ζυλ Μάνσιν.

Πάσχα 1912 και ο Ντον Χιουζ ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη μεγάλη του περιοδεία μαζί με την καταξιωμένη παρτεναίρ του, τη Ναντίν Χέηλ. Εκείνη όμως έχει άλλα σχέδια και του ανακοινώνει πως βρήκε μια μεγάλη ευκαιρία για σόλο καριέρα. Με την ημερομηνία της πρεμιέρας να πλησιάζει, ο Ντον ψάχνει απεγνωσμένα νέα παρτεναίρ στη σκηνή και μετά από κάποιες οντισιόν την ανακαλύπτει στο δροσερό πρόσωπο της Χάννα Μπράουν. Ενθουσιασμένος αλλά και αποφασισμένος να μπει στο μάτι της Ναντίν, χορογραφεί τη Χάννα εντελώς λάθος, χωρίς να μπορεί να αναγνωρίσει το δικό της στυλ μα επαναλαμβάνοντας ρουτίνες και μουσικά νούμερα σαν αυτά που ανέβαζε στο παρελθόν. Στο μεταξύ ο καιρός περνά, η Χάννα βελτιώνεται διαρκώς και δέχεται το επίμονο φλερτ του κοινού τους φίλου, του γοητευτικού Τζων. Εκείνη βέβαια είναι ερωτευμένη με τον Ντον κάτι που εκείνος δεν δείχνει να υποψιάζεται κι ας είναι κι εκείνος θύμα της γοητείας της. 

Κλασικότροπο χολυγουντιανό, τεχνικολόρ μιούζικαλ της εποχής, με τη σφραγίδα υπεροχής της MGM στην παραγωγή και του Ίρβινγκ Μπερλίν στα τραγούδια. Feelgood ταινία, με φροντισμένα μουσικά νούμερα (υπέροχο το σόλο του Φρεντ Ασταίρ στο παιχνιδάδικο), εντυπωσιακά σκηνικά και λαμπερά κοστούμια, που εναλλάσσει με ταλέντο τις μουσικοχορευτικές σεκάνς με το ειδύλλιο και το χιούμορ. Κάποιες σκηνές (επαναλαμβανόμενες) στο εστιατόριο με τον μαιτρ να τραβάει της ψυχής του τον τάραχο κάθε φορά που η παρέα πηγαίνει εκεί μοιάζουν να επηρέασαν σαφώς τις μετέπειτα ταινίες του Μπλέηκ Έντουαρντς. Η Τζούντυ Γκάρλαντ φωτίζει την οθόνη σε αυτήν την ταινία, ο Φρεντ Ασταίρ dances our troubles away και όλα κυλούν μελωδικά και ξέγνοιαστα μέχρι το (ολίγον απότομο) φινάλε. Τιμήθηκε με Όσκαρ Μουσικής.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)